iskustva sa prodavačima - rezačima iverice

Razgovori o radu sa ivericom, tehnike, materijali i ostalo
Post Reply
Dean
Majstor početnik

iskustva sa prodavačima - rezačima iverice

Post by Dean »

danas sam opet sp...io kad sam morao vračat komade koje su mi krivo izrezali (dobro ovaj put je bila tvornička greška na ploči - koju ja nisam vidio kad sam ukrcavao i iskrcavao komade ali oni su na pili i kanterici to morali viditi) i sad me zanima kakva su vaša iskustva, i reakcije dali recimo reklamirate i sitnice ili ih nastojite prekriti u montaži i uostalom koliko vam se često dešava da vam nešto ukakaju - ja skoro svaki nalog moram nešto ič reklamirat pun mi ih je kufer više... nažalost kod mene drugih nema (jer da ima ovi bi davno propali...)

Skoro da bi naručivao u neki drugi grad pa nek mi šalju city expresom Možda bi i uštedio na benzini...:rolleyes:
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Mene su skoro izlagali da će sečenje biti gotovo u pola tri. Naravno, odlepio sam kad sam otišao kod njih oko 4, a oni još nisu krenuli da seku. I onda sam morao da čekam do 5. A sve je bilo nešto u fazonu : "Nema problema, ubacićemo vas ispred jednog drugog majstora, vi ste super, vi ste najjači, vi ste majmun pa ćemo da vas zeznemo da dođete kod nas, ostavite nam pare, a onda ćemo da vas lažemo do pet sati, i tek onda ćemo da vam izrežemo to što ste tražili."

Å ta da vam kažem. Kada sam počeo da menjam boje, prodavačica je shvatila da je đavo odneo šalu, pa je bilo i kafe i izvinjavanja.

Naravoučenije:

"Nemoj da se zezaš sa čovekom od cirka 2 m, i 140 kila..."

Al, svejedno ispadoh glup... :)
zoranp
Majstor stolar

Post by zoranp »

Kod mene u krugu 10 km ima 7 firmi koje režu, tako da imam sreću jer mogu da biram kod koga ću rezati, a i zbog konkurencije dosta paze da budu točni.
Razlika u kvaliteti usluge se pozna, ima onih koji paze i do najsitnijioh detalja a to su da ti na svaki komad nalijepe naljepnicu sa oznakom dimenzija i nazivom elementa, bojom lijepila kojom kantiraju. Isto tako postoji i razlika u cijeni usluge, ali se to kompenzira kvalitetom (nepoflekan i čist materijal uredno zapakiran na paleti u streč foliju) i rokovima dostave. Elgrad, koji su dealeri za Egger imaju i najjači sistem što se tiče usluge, prijevoza i organizacije, kompletan materijal pripreme u roku dva do tri dana, bez obzira o količini materijala. Imaju razgranatu mrežu po čitavoj Hrvatskoj. Jedini uz račun daju i krojnu listu, a i reklamacija nije problem.

Naravno da uvijek postoje odredjena oštećenja. Neka su zanemariva, neka se mogu prikriti tako da se prilikom sastavljanja okrhnuti rubovi stave na mjesto spoja pa se tako sakriju, ali neke stvari poput izgrebanih fronti ili otkrhnutih rubova uz ABS jednostavno se moraju reklamirati i tada obično nema problema. Uvijek se dogovorimo.

Na jednom mjestu sam doživio da su mi kantirali krivim ABS-om, i pravili su se blesavi. Kad sam im pokazao krojnu listu, tada su se pravili da ne razumiju tablicu. Jednostavno sam se okrenuo, i poslao istu krojnu listu u konkurentsku firmu koja je to odradila bez problema, a tamo se više nisam vraćao.
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

Ajd i ja da ispricam neke svoja (uglavnom, losa) iskustva... iako se ne bavim izradom namestaja... barem nisam do sada. ;)

Problema ima (nisam bio na puno stovarista)...

1. Nisam jos nasao (da budem fer, nisam mnogo ni trazio) stovariste koje reze plocasti materijal sa preciznoscu boljom od +/-1mm, no naravno, ni ne garantuju bolju preciznost, te za bilo sta preciznije, od skora koristim usluge CNC frezera, skuplje je, ali barem ne bacam nov materijal, te mi je i to jeftinije. Na stovaristu mi iseku materijal veci nego sto mi realno treba... kako god bilo na kraju, i sa svojom "preciznoscu"... i onda se to sve dovede na +/-0.1 mm na CNC. Svestan sam da se za obican namestaj ovo ne isplati...

2. Takodje jos nisam bio na stovaristu kod koga se zna ko proizvodi materijal koji seku... ponasaju se kao da svi koji dolazimo i trazimo njihove usluge, smo im potencijalna konkurencija... a desava se da jedna debljina medijapana bude vidno razlicita po tehnologiji od druge... i bez ikakve napomene sta je sta...

3. Sto se dogovorenog vremena tice, poznata je stvar... i meni... dogovorimo se za neki termin,... a oni pocnu da seku tek kada se pojavim i pokusam da preuzmem materijal...

4. Ako im se pojavite sa zahtevom da vam iseckaju sto ili dvesta komadica velicine od kutije sibica do pakle cigara... teessko ce pristati na to... meni je jasno da sam im time oduzeo vise vremena, ali ni uz doplatu za povecan "obim posla"... cesto NECE da seku... da dodam jos i to... da su u pitanju kolicine i do deset tabli materijala... gde su komadici samo deo... i da ima mnogo vise materijala regularne velicine...

itd... da ne gnjavim...
libe
Dodavač alata

Post by libe »

Ja sam imao losih iskustava dok sam menjao firme koje seku univer ali kad sam se ustalio na jednu u Sapcu, jednu u Valjevu posto sam na pola puta od oba grada vise nemam problema. Kad vide da si stalni kupac onda manje kolicine mogu da urade i po hitnom postupku a prudzbine primaju fax-om, placanje po preuzimanju robe ukoliko fax-om narucim, time ustedim jedan bespotreban odlazak. Firme o kojima pricam imaju bas puno posla ali se trude da kupca maksimalno ispostuju. Jos mi se nije dogodilo da sam dosao u dogovoreno vreme a da roba nije bila spremna za utovar.
Post Reply