Ajd i ja da ispricam neke svoja (uglavnom, losa) iskustva... iako se ne bavim izradom namestaja... barem nisam do sada.
Problema ima (nisam bio na puno stovarista)...
1. Nisam jos nasao (da budem fer, nisam mnogo ni trazio) stovariste koje reze plocasti materijal sa preciznoscu boljom od +/-1mm, no naravno, ni ne garantuju bolju preciznost, te za bilo sta preciznije, od skora koristim usluge CNC frezera, skuplje je, ali barem ne bacam nov materijal, te mi je i to jeftinije. Na stovaristu mi iseku materijal veci nego sto mi realno treba... kako god bilo na kraju, i sa svojom "preciznoscu"... i onda se to sve dovede na +/-0.1 mm na CNC. Svestan sam da se za obican namestaj ovo ne isplati...
2. Takodje jos nisam bio na stovaristu kod koga se zna ko proizvodi materijal koji seku... ponasaju se kao da svi koji dolazimo i trazimo njihove usluge, smo im potencijalna konkurencija... a desava se da jedna debljina medijapana bude vidno razlicita po tehnologiji od druge... i bez ikakve napomene sta je sta...
3. Sto se dogovorenog vremena tice, poznata je stvar... i meni... dogovorimo se za neki termin,... a oni pocnu da seku tek kada se pojavim i pokusam da preuzmem materijal...
4. Ako im se pojavite sa zahtevom da vam iseckaju sto ili dvesta komadica velicine od kutije sibica do pakle cigara... teessko ce pristati na to... meni je jasno da sam im time oduzeo vise vremena, ali ni uz doplatu za povecan "obim posla"... cesto NECE da seku... da dodam jos i to... da su u pitanju kolicine i do deset tabli materijala... gde su komadici samo deo... i da ima mnogo vise materijala regularne velicine...
itd... da ne gnjavim...