Raftove

Razgovori o radu sa ivericom, tehnike, materijali i ostalo
Post Reply
PorterCable
Šegrt

Raftove

Post by PorterCable »

Zdravo, dajte ideje za tehnologija izrade i zakachanje na ovakav tip na raftove (ne znam dali tako se zove na srb/hrv):

Image

Dali lepite dve iverice i posle s duplom kant trakom ?

Pozdrav iz Makedonija.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Moze i dve iverice, mada je malo tesko, i onda je dosta nezgodno za vezivanje za zid.

Obicno se ovo izvodi tako da je suplje i od nekog tanjeg materijala (recimo sper ili mdf 6mm odozgo i odozdo, a samo na bokovima nesto deblje)
Znaci ako hoces da sve zajendo bude debelo recimo 40mm unutra ti je ostala supljina debela 28mm. Ili napravis da je zajedno debelo 48mm i unutra ti ostane supljina 36mm, to jest taman koliko su debele dve poloce od iverice ili MDF-a.

Sad napravis neki blok koji je debeo kolika ti je supljina i dubok recimo kao pola police (od sirove iverice, sirovog MDF-a, daske... sta ti je vec pri ruci), i njega prisrafis za zid (ako je zid=raft, stvarno nisam siguran), a onda ovu policu navuces preko tog bloka. Odozdo jos prisrafis za blok n3ekim manjim srafovima (da se sto manje vide), i gotovo.

Postoji naravno jos nacina, ali meni je ovaj nekako najzgodniji.
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Ако ја добро разумем ти би да поставиш овакве полице на зид , овако као на слици .
Залепиш две плоче иверице и заједно окантујеш , купиш невидљиви носач за полице и то је то .
Мислим да би администратори требали да упућују чланове форума на већ постојеће одговоре , на иста питања , као и на то да се користи претраживач на форуму .
Много , много тема се понавља .
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Za takva fiksiranja koristim cevi od pola cola (ponekad 3 osmine) direktno u zid.
Kada fiksiraju postavi se ploca i sa donje strane se sa 3mm burgijom busi da bi
se obelezila cev, skine se ploca, probusi se donji deo cevi sa 4mm burgijom, vrati se ploca,
zavrne sraf i to je to.To sam narocito praktikovao kod izrade pomocnih sankova(dok sam radio kafane).
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

stolart wrote:Мислим да би администратори требали да упућују чланове форума на већ постојеће одговоре , на иста питања , као и на то да се користи претраживач на форуму .
Много , много тема се понавља .
Odgovor na ovo pitanje je potakao komentare koji veze nemaju sa ovom temom, pa je ta grana premestena u novu temu: viewtopic.php?id=3815
Post Reply