Konfirmati

Razgovori o radu sa ivericom, tehnike, materijali i ostalo
Post Reply
djuro2
Majstor majstora

Konfirmati

Post by djuro2 »

Jel problem ako se kuhinja, regal i spavaca soba posarafi konfirmat sarafom 5 x 50 a ne 6,3 x 50. Jeli ova prva dimenzija preslaba za elemente te namjene?
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

djuro nije problem sto se drzanja tice nego na 5x50 je imbus mali pa zna da okrene jer nisu dobro poboljsali glavu pa zato uzmi veci pozdrav Radenko
smirglaj nikad dosta
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ja sam na pocetku koristio velike misleci da mali nisu dovoljno jaki. Medjutim vec dosta dugo koristim iskljucivo male, i "nemam primjedbi".

Sto kaze radenko ume da bude problema sa losijom izradom zbog malog imbusa, ali inace "biram" sta kupujem od srafovske robe, tako da mi se to vrlo retko desava.

A da, dosta je bitno i da ti imbus vrh (bit) bude kvalitetan, sa tacnim dimenzijama, ostrim ivicama, ako ti nije zao da das par evrica vise za vrh, onda neki od onih sto imaju posebnu protivkliznu povrsinu...
Sad kad malo vratim film u nazad, uglavnom sam i imao problema dok sam koristio "znj" vrhove to jest dok nisam pazario kvalitetan. Nekako se to poklopilo sa kapiranjem da postoje i kvalitetni i nekvalitetni srafovi (davno je to bilo, ima desetak godina), pa sad ne smem da tvrdim sta je glavni uzrok, mada imam utisak da dobar vrh radi i sa losijim srafovima (barem je tako sto se tice PZ).
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

mbole wrote:A da, dosta je bitno i da ti imbus vrh (bit) bude kvalitetan, sa tacnim dimenzijama, ostrim ivicama, ako ti nije zao da das par evrica vise za vrh, onda neki od onih sto imaju posebnu protivkliznu povrsinu...
Imam ove sa inbus glavom. Ako ce biti kakvih problema kupiti cu bolji bit. Imam jedan projektic i kada sam kupovao dao sam krivu sifru trgovcu i umjesto vecih dobio manje sarafe. 300 ih je samo tako da nije neki problem, ali ako ce drzati i ovi onda cu njih koristiti.

Hvala!
Post Reply