U zadnje vreme se iz hobija bavim izradom pojedinih komada nameštaja. Uglavom sam dobar deo saveta primenio čitajući teme na ovom forumu. Problem kojim mi se javio jeste prilikom montaže standardnih vodilica ili šina za fioke. Naime, prilikom pravljenja ormarićana kome se u gornjem delu nalaze dve fioke imam problem da mi frontovi fioka ne naležu dobro na bočne i srednju stranicu, tj. gornji deo fronta fioke solidno nalegne, a donji deo fronta ne naleže dobro, tj. ima tzv. "lufta". Pretpostavljam da je problem u tome što nisam dobro montirao vodilice. Na koji način da pravilno namontiram standardne vodilice?
Imas original plasticni sablon da kupis. Ja sam moj kupio na sajmu namestaja u Beogradu, medjutim video sam i u Art Dekoru u Novom Sadu. Ako ipak ne nadjes da se jako lepo i tacno napraviti od sper ploce. Ako ne nadjes slikacu ti ja drveni sablon.
Pozdrav. Bio sam danas u Art-dekoru u N. Sadu, i u još dve prodavnice, ali niko od njih nema taj šablon. Obišao sam i sajam nameštaja koji je trenutno u toku, ali ni tamo nema. Blago rečeno taj sajam nameštaja je nula po pitanju opreme za rad. Inače Art-dekor je preseljen preko puta nekadašnje lokacije, a deo u kome prodaju opremu je sad tzv. Art-invest. Solidno je opremljen okovima vodilicama za fioke i sl. ali takav alat nemaju. Imaju doduše neki koji služi za montiranje drugih vrsta vodilica, ali za standardne šablon nemaju.