Ova firma radi gerovanje i sklapanje frontova, ali je problem sto busenje rupa rade u fabrici koja nije u BG. Znaci treba im doneti ivericu, stakla, onda oni to transportuju u fabriku, izbuse rupe pa vrate. Sad se bojim da mi se nesto ne osteti u transportu sa jedne strane, a drugi problem je sto bi mi oni radili samo vrata ... Onda bih ja morala da busim rupu na korpusu, a oni na vratima...pa se bojim da li ce se te rupe poklopiti.
Tesko da ces negde naci univer od 8 i 10mm osim kod njih (barem ja ga nigde nisam video), tako da sumnjam da ces ga donositi.
Sto se tice ostecenja u transportu, posto je transport njihov, onda to nije tvoj problem. Ako je nesto osteceno, onda to oni moraju da zamene.
Busenje rupa na korpusu nije neka preterana nauka. Najzgodnije je ako imas sablonce (pogledaj:
viewtopic.php?pid=1471#p1471 i
viewtopic.php?pid=1661#p1661 ).
Ja koristim sledecu proceduru kada ne busim perforaciju (kad imas perforaciju onda moraju rupe u vratima da se buse prema njoj):
Lakse je ako ovo radis pre nego sto sklpis korpus, ali moze i kad je sklopljen.
Ugradis sarke u vrata (komplet sa sve plocicom koja se vezuje za stranicu). Ovde dobro vodi racuna da sarka stoji strogo pod 90 stepeni u odnosu na vrata.
Na ravnu povrsinu postavis vrata i stranicu korpusa da leze jedan do drugog lepo poravnas tako da su tacno na sredini.
Sarke postavis kao da su vrata otvorena i obelezis na boku kroz rupe na plocici. To NIJE tacna mera gde treba da dodju rupe na boku. Tacna je po vertikali ali nije po dubini.
Sad postavis sablon tako da po vertikali bude lepo na sredini obelezenih elipsi, a sablon ti da tacnu meru po dubini. Ta mera inace iznosi tacno 37mm po dubini a vertikalni razmak izmedju rupa je tacno 32mm.