ABS kantovanje
Imam jedan takav vec poduze i nisam bas nesto odusevljan kako reze melaminsku traku. Mislim na pravu melaminsku traku, kakva bas i nije cesta.
Ono sto se najcesce vidja ustvari uopste nije melamin vec cini mi se PVC.
Melaminska je jako tvrda, dosta debela, i veoma tesko se sece. Nozice na ovome istupi dok si reko asovce. U sustini melaminska i nije bas za rezanje bilo cime. Ja sam postizao zadovoljavajuce rezultate jedino glodalicom.
Za PVC je napravica odlicna.
Ono sto se najcesce vidja ustvari uopste nije melamin vec cini mi se PVC.
Melaminska je jako tvrda, dosta debela, i veoma tesko se sece. Nozice na ovome istupi dok si reko asovce. U sustini melaminska i nije bas za rezanje bilo cime. Ja sam postizao zadovoljavajuce rezultate jedino glodalicom.
Za PVC je napravica odlicna.
da blago obara ivicu kanttrake,to funkcionise samo ako non-stop koristis istu ktraku jer nemaju sve istu debljinu trake i lepka,pa negde nece ni taknuti a negde ces oderati foliju sa ivice(ili ces stalno prestelavati).bozama wrote:...a ti nožići, dodatni, koji se mogu podešavati?! koja je njihova uloga na ovoj spravici?

Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
U životu je uglavnom tako: sve moraš zagrijati, da bi bolje radilo. To je pandam onoj narodnoj: tko maže (podmazuje) taj i vozi.metabo wrote:Uvek je tako: zagrej pa radisinger wrote:naravno,probaj toplu seci a probaj hladnu pa ces videti kakva je razlika.
Å to se tiće rezača, za amatera je zadovoljavajući (oko 200 m kanta do sada) i noževi još režu. E sad, traka 0,5mm koju koristim, malo je prekruta (lomljiva) za PVC, a i pod peglom ne omekšava, zato mislim da je melanim.
Mozda da probam da objasnim na arapskom.
dakle:uzmem komad iverice stavim traku pa sa prethodno zagrejanom peglom(na 2)ispeglam melaminsku(pvc)traku dok se ne rastopi lepak,tako toplo uspravim i rucnom kantericom brzo povucem od sebe i GOTOVO.
sto se tice nozica na kanterici(ovakvim nacinom rada)ja ih nikada nisam ostrio(virutex kanterica):)
nadam se da sam podrobno objasnio,ko nije razumeo nek se upuca.
pozdrav!!!

dakle:uzmem komad iverice stavim traku pa sa prethodno zagrejanom peglom(na 2)ispeglam melaminsku(pvc)traku dok se ne rastopi lepak,tako toplo uspravim i rucnom kantericom brzo povucem od sebe i GOTOVO.
sto se tice nozica na kanterici(ovakvim nacinom rada)ja ih nikada nisam ostrio(virutex kanterica):)
nadam se da sam podrobno objasnio,ko nije razumeo nek se upuca.

pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
- maricaiivica
- Moderator
Ma ovo sa rucnim kantovanjem je prava zavrzlama,puca mi glava 15 dana,a tek sam poceo.Prvo koji lepak,pa kako i koliko ga nanositi,pa sad skidanje viska sa ABS 22/2,pa kupi glodalicu,pa nadji usadna glodala,pa jos dok se izvezbam i usavrsim ima da upropastim i trake i iverice.
Sta mi je ovo trebalo ?
Sta mi je ovo trebalo ?
- maricaiivica
- Moderator