Radna ploca

Razgovori o radu sa ivericom, tehnike, materijali i ostalo
BODARA98
Majstor početnik

Post by BODARA98 »

neznam ado ali za sudoper je sigurno bolji silikon što se zaštite tiče.barem ja tako imam mišljenje.
mada je mala vjerovatnoća da voda dospije na taj dio radne ploče .
jer ako se koristi sirova guma umjesto onih samoljepljivih trakica što dolaze uz neke tipove sudopera.
voda tu nema šanse da podlije.ali ajd ko je kako naviko ili kome je šta lakše ,iskreno nisam nikad ljepio tu foliju.
ali ću da probam.
ko radi taj se i umori
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

jer ako se koristi sirova guma umjesto onih samoljepljivih trakica što dolaze uz neke tipove sudopera.
voda tu nema šanse da podlije
Jel ima negde posebno da se kupe te trakice?
BODARA98
Majstor početnik

Post by BODARA98 »

pa ja ih obično ne koristim kako reko koristim sirovu gumu ili silikon te trakice ....mislim da su najlošije moguće rešenje za ugradne sudoper.sad da me neko pita zašto nebi ni sam znao to mi ostalo iz jedne firme gdje sam radio obično su se odvajale i koristila se sirova guma .pa tako ostala navika.
a dali ima negdje da se kupi kod vas neznam ali kod nas ima.inače obično ne koristim ni žabice koje dolaze uz sudopere.nego kupujem posebno .nekakve su od malo tvrđe plastike i pouzdanije.
sam prihvat ili uklopnik na njima je od metala pa tako kad se zakači na sudoper treba da se dobro namučiš da bi je skinuo.znaju svi oni koji su postavljali sudopere kako te žabice znaju da zagorčaju život ....pre svega mislim na blanco sudopere koji nisu nekog kvaliteta ali su jeftiniji od nekih drugih proizvođača. pa tako i pristupačniji većini kupaca....
ko radi taj se i umori
ado
Samostalni majstor

Post by ado »

Sto se tice zastite, i ja cesce stavljam silikon, nego one trakice sto dodju uz sudoper. Cesto mi se desi da zabice ne
mogu da dovoljno sabiju trakicu, pa sudoper "zijeva" na radnoj ploci. Bodara, kakve i gdje kupujes zabice, jer mene ove sto dodju nerviraju do bola!?
sa zenom i cikularom nije se saliti!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Zar te trakice ne bi trebalo da se greju (fenom) nakon postavljanja?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Dule wrote:Hajde malo vise o toj foliji,vec mi postaje zamorno da mazem tutkalom.
Gde se kupuje,kako se trazi? :)
Danas sam konacno imao priliku da probam alu traku.
Meni ovo sa njom odlicno izgleda. Radi se dosta lako, a na ploci od 4 cm tamam ostane po 5mm prepusta sa obe strane, tako da lepo zatvori i neda vodi da udje. Jedino treba jos po jednim parcencetom preci unutrasnje uglove kako bi se sigurno zatvorili.

Tesina od 50m je oko 1000 Din u Merkuru, sto ce reci oko 20 din po metru (nisam gledao u Metrou, obicno su tamo malo nize cene). Video sam i neku "no name" duplo jeftiniju u jednoj maloj radnjici, ali mi je delovala losije (tanje) i bila je bez one folije sa lepljive strane. Huh, ne znam kako da lepo objasnim razliku. Ova jeftina je bila ko selotejp, znaci direktno je odlepljujes sa kotura. Ova tesina ima onu "masnu" foliju sa lepljive strane, pa je sa kotura samo "odmotas", a tek onda kad skines "masnu" foliju oslobodis lepljivu stranu. Dosta je zgodnije za rad.

Za te pare lici mi da se isplati.
Radi se mnogo brze nego da se maze silikon ili nesto slicno, nema cekanja na susenje, a i ruke ostanu ciste a ne umazane silikonom.
ado
Samostalni majstor

Post by ado »

Ova jeftinija je ustvari skuplja !! Ja sam jednom uzeo, i uvjerio se. Ne lijepi se dobro, i kada je savijes ona se odlijepi. Ove sa masnom folijom je super.
sa zenom i cikularom nije se saliti!
Post Reply