TV set za dnevnu sobu
Masa kanterica mora da ima sirinu obratka min. 70mm da bih mogli tockici da vuku,zato se uzima nekakav "standard" 70mm. 

Last edited by Dule on 16 Mar 2009 13:34, edited 1 time in total.
Ado, lepa ti je komoda. Ja sam na raznim sajtovima proizvodjaca namestaja videla mnogo lepih resenja, ali problem je kad krenes sam da radis, ispostavi se da i nije tako jednostavno kad nemas iskustva. Ja imam milion pitanja kako se sta spaja, kako napraviti nevidljivi spoj i sl. Konkretno na tvojoj komodi me interesuje kako je gornja ploca spojena sa donjim elementima, ne vidim odozgo srafove (i pretpostavljam da ne smeju ni da se vide).
Nex, uf ovo je bas strucno, moracu malo da se udubim u tvoje resenje.
Hvala vam svima puno.
Nex, uf ovo je bas strucno, moracu malo da se udubim u tvoje resenje.
Hvala vam svima puno.
Sto se tice cena nogica, nije bas da nije vazno, treba dosta namestaja da pravimo (radni sto, tv set, klub sto, neki regal za predsoblje...) tako da je svaka usteda dobro dosla. E sad, kao sto mi nick govori, ja sam veliki esteta i jako mi smeta ako nesto nije pod konac, ako mi se vizuelno ne uklapa (kao one noge na sred elementa), a cesto su moje vizije nesto sto zahteva vise novca 

"Nevidljiva veza", a da pri tome ne oštetiš gornju površinu, može na više načina:Esteta wrote:Konkretno na tvojoj komodi me interesuje kako je gornja ploca spojena sa donjim elementima, ne vidim odozgo srafove (i pretpostavljam da ne smeju ni da se vide).
a) Lepljenjem (direktno, tiplovi, keksi)
b) Å rafljenjem. Na mojoj prethodnoj slici zamisli da šraf sa donje strane ide kroz traku od iverice i steže gornju ploču. Ako je traka iverica (ili nešto drugo) pričvršćena za bočne strane (lepljenjem, tiplom, keksom, šrafom) eto ti nevidljive veze.
c) Ekscentri (razdvojiva veza)
....
Nema se vremena bas cesto doci na forum pa malo i kasnim.
Ova gornja ploca je kuhinjska ploca debljine 38 mm. Naravno, ako je tako zovemo, ne mora se koristiti iskljucivo za kuhinjski namjestaj. Nisam imao vremena da malo pojasnim, sirina komode je 2700 mm. (3x900). Svaki elemenat je zaseban sa stropom kao sto je metabo prikazao na drugoj slici. Preko sva tri elementa stavljena je ploca i pricvrscena vijcima odozdo, iz unutrasnjosti elemenata, kao i na kuhinjama. Takodje, svaki elemenat je spojen jedan za drugi i tako je komoda jako stabilna i cvrsta.
Ova gornja ploca je kuhinjska ploca debljine 38 mm. Naravno, ako je tako zovemo, ne mora se koristiti iskljucivo za kuhinjski namjestaj. Nisam imao vremena da malo pojasnim, sirina komode je 2700 mm. (3x900). Svaki elemenat je zaseban sa stropom kao sto je metabo prikazao na drugoj slici. Preko sva tri elementa stavljena je ploca i pricvrscena vijcima odozdo, iz unutrasnjosti elemenata, kao i na kuhinjama. Takodje, svaki elemenat je spojen jedan za drugi i tako je komoda jako stabilna i cvrsta.
sa zenom i cikularom nije se saliti!