Sklapanje korpusa
normalmo da ljepše izgleda sa excentar vijcima.
a svedno ,,ponavljm se,, kad kuhinjske elemente spojiš jedan za drugi,nema šanse da im se desi bilo šta.
ja već reko da ću preći na excentar,ne zbog kuhinja.
nego zbog ormarčina i plakarčina,jer je dosta lakše za montažu.
stim i brže se montira.
naravno u kombinaciji sa bukovim tiplima.
nema tog keksa koji će da drži kao tipl.
ja mislim da sam sada položio čas pravopisa i da mogu svi da pročitaju ovaj post.
a svedno ,,ponavljm se,, kad kuhinjske elemente spojiš jedan za drugi,nema šanse da im se desi bilo šta.
ja već reko da ću preći na excentar,ne zbog kuhinja.
nego zbog ormarčina i plakarčina,jer je dosta lakše za montažu.
stim i brže se montira.
naravno u kombinaciji sa bukovim tiplima.
nema tog keksa koji će da drži kao tipl.
ja mislim da sam sada položio čas pravopisa i da mogu svi da pročitaju ovaj post.
ko radi taj se i umori
Napredak je ocigledanja mislim da sam sada položio čas pravopisa i da mogu svi da pročitaju ovaj post.
Vec keks/tipl je diskutabilno (ajmo opet

Keks definitivno ima vecu povrsinu kojom se lepi nego tipl. Pri tom kod iverice ima i boji raspored sile koja deluje s boka i hoce da rascepi ivericu (rasporedjuje je na mnogo vecu povrsinu, a znamo da je iverica najslabija na cepanje).
Ostaje pitanje sta je cvrsce keks ili tipl, i koji je odnos ove dve stvari (povrsine i cvrstoce).
Tipl je verovatno cvrsci, ali ne bih rekao mnogo u odnosu na keks.
Kod iverice imamo jos jednu pojavu a to je da lepak prodire dosta duboko u ivericu i u sustini ojacava je (kad se otkine dobro zalepljen tipl ili keks uvek sa njim izadje i "budža").
Nego ako dobro kapiram, vi ekscentre ustvari koristite kao stege? Namazete tiplove/keksice lepkom i onda sve zajedno pritegnete ekscentrima. Ili se varam?

Samo je priprema puno duža hoću reći dok izbušiš rupe za ekscentar pa za tipl ili keks a moraš i rupu za klin(ili kako se to zove točno)kužiš me na šte mislim,zar nije tako?Jest da je spoj praktičniji i za sklapanje i rasklapanje ali ti trba i više vremena a i dobra priprema.

Last edited by Strkic on 25 Nov 2008 10:20, edited 1 time in total.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Čuj koliko se ja u to kužim imaš obične drvene tiplice obično su bukovi (ili su u stvari svi bukovi) i njih netko ljepi a netko ne sve ovisi a oni služe za nazovimo to tako centriranje stranica sa plafonom ili podom ormara.E onda imaš željezne tiplove neka se tako zovu jer neznam pravi naziv, e oni ti se ili ušarafe u stranicu ili ima stariji način koji sam gledao ali ne i radio da se samo ubace u za po predviđenu rupu,ali po meni je ovo sa šrafljenjem lakše.
Čovijek sniva a Bog realizira!