U pitanju su "nevidljivi nosaci polica".
Pogledajte na pretrazivacu.
Ima ih u svakoj prodavnici okova za namestaj i cene se krecu oko 80-90 din po komadu.
U pitanju su nosaci koji se svojim tiplom srafe u zid a polica se busi u bok zadnje strane i nvlaci na nosace.
Malo je nezgodno samostalno to sve precizno odraditi ali ako angazujete nekog stolara
bice bez problema.
Ovo je u slucaju da su police izradjene od univera a u slucaju da je eurolight(sacaste ploce)u pitanju
onda je situacija drugacija i ovi tiplovi nisu upotrebljivi.
za tu situaciju vec treba stolar da odradi jer u euroligtu treba ufrezovati mesto za letvice koje se srafe u zid,
a kada se navuce polica na njih kroz bok police se usrafi u letvicu.
Pozdrav.
Rupe u celima polica sa zadnje strane i sipke koje su utiplovane u zid i ulaze u police... To sam video kod kupovnih drvenih polica za kupatilo, sad ne znam kako se zove firma... Verovatno ima da se kupe ti nazovi okovi...
Prilikom montaze,moras strogo izbusiti rupe u zidu pod pravim iuglom,jer ako dodje do nekog zakosenja,problemi su da navuces policu na safove koji vire iz zida.
Ali najgore je ako je zid od supljeg bloka pa tipl i saf nisu stabilni ,nec zimaju.
A nda pocinje igranka bez prestankla.
Hocu da kazem da su veoma nezgodni za montazu pogotovu ako je polica iz vise delova kao na slici,gde se jedna polica nastavlja na drugu.
U svakom slucaju puno srece u busenju
!Pozdrav!
Nexent wrote:Hocu da kazem da su veoma nezgodni za montazu pogotovu ako je polica iz vise delova kao na slici,gde se jedna polica nastavlja na drugu.
U svakom slucaju puno srece u busenju
!Pozdrav!
Bogme pravo kazes, jako nezgodno za montazu pogotovo za takvu vrstu rijesenja.
Ja bih probao nesto iskombinirati iz ovog primjera, nesto slicno tome tj. na tom principu https://picasaweb.google.com/Kicho27/Po ... 5445632706
INACE (caps lock samo da naglasim) ovo nije moje djelo ovo je od kolege Biljeznika rijesenje.
Lakse je ako se napravi nosac od flaha i armature. Izbusis rupe za srafove na flahu i navaris komade od celicne armature koji ce uci u policu. Polica se pozadi izfrezuje za debljinu flaha i izbuse rupe,pa se posle postavljanja flaha (tiplovima na zid) polica samo natakne.
Pezzo wrote:Lakse je ako se napravi nosac od flaha i armature. Izbusis rupe za srafove na flahu i navaris komade od celicne armature koji ce uci u policu. Polica se pozadi izfrezuje za debljinu flaha i izbuse rupe,pa se posle postavljanja flaha (tiplovima na zid) polica samo natakne.
tako je :prs:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!