Imam vrata od mdfa presvucena valjda nekom folijom, tako da izgledaju kao dezen tresnje. Jako lepo izgleda ali mi se vise ne uklapa u ostatak enterijera. Moe je pitanje kako mogu to da prefarbam? Hteo bih u belu boju, i da li moze nekako svetlije da se prefarba tako da se dezen providi, ako onda polu sjaj belo i visoki sjaj.
uzmes fen za kosu ,skines foliju pa onda redom:smirglanje,osnovna,pa zavrsna.eto ukratko.
ja sam to radio jednom usluzno i nikad vise(kad budes skidao foliju,ostajace ti lepak,njega skidaj nitrorazredjivacem).pozdrav!!!:)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Ako je u pitanju melaminska folija onda je potrebno naneti izolant za melaminsku foliju,naravno prvo obrusiti povrsno sa 220 pa onda nanositi izolant.Posle susenja izolanta opet obrusiti-ovlas sa 360 pa nanositi temeljni i opet susenje i opet brusenje 400 i opet nanosenje boje ali ovog puta zavrsne i to sve poliuretanskom bojom i naravno spricom-pistolj.
Ako su ostre ivice u pitanju, mozes oguliti foliju fenom, malo presmirglati i onda presvuci nekim lepim furnirom. Tek se tu otvaraju nove i zanimljive mogucnosti
Inace lepkovi za foliju popustaju na 65 - 95 C u zavisnosti da li im je dodat ucvrscivac ili ne prilikom lepljenja. Ako je ona kvalitetnija varijanta, bogme ce ti trebati fen za skidanje farbe umesto onog za kosu
Ma vrata bi jos nekako uspeo da ofarbam spricem jer bih ih skinuo, al stok nikako. Stok sav u lajsnama sa zaobljenim ivicama. Da mi ne odudara toliko ne bih ni u ludilu to radio. videcu koliko me izadje menjanje vrata.
Zna li neko firmu koja radi furniranje usluzno u Novom Sadu?