Farbanje vrata od mdf/a

Razgovori o radu sa ivericom, tehnike, materijali i ostalo
Post Reply
annoyer
Zarezivač olovaka

Farbanje vrata od mdf/a

Post by annoyer »

Imam vrata od mdfa presvucena valjda nekom folijom, tako da izgledaju kao dezen tresnje. Jako lepo izgleda ali mi se vise ne uklapa u ostatak enterijera. Moe je pitanje kako mogu to da prefarbam? Hteo bih u belu boju, i da li moze nekako svetlije da se prefarba tako da se dezen providi, ako onda polu sjaj belo i visoki sjaj.

hvala
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

uzmes fen za kosu ,skines foliju pa onda redom:smirglanje,osnovna,pa zavrsna.eto ukratko.:)
ja sam to radio jednom usluzno i nikad vise(kad budes skidao foliju,ostajace ti lepak,njega skidaj nitrorazredjivacem).pozdrav!!!:)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
salchi-ciro
Samostalni majstor

Post by salchi-ciro »

Ako je u pitanju melaminska folija onda je potrebno naneti izolant za melaminsku foliju,naravno prvo obrusiti povrsno sa 220 pa onda nanositi izolant.Posle susenja izolanta opet obrusiti-ovlas sa 360 pa nanositi temeljni i opet susenje i opet brusenje 400 i opet nanosenje boje ali ovog puta zavrsne i to sve poliuretanskom bojom i naravno spricom-pistolj.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Ako su ostre ivice u pitanju, mozes oguliti foliju fenom, malo presmirglati i onda presvuci nekim lepim furnirom. Tek se tu otvaraju nove i zanimljive mogucnosti :)
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Inace lepkovi za foliju popustaju na 65 - 95 C u zavisnosti da li im je dodat ucvrscivac ili ne prilikom lepljenja. Ako je ona kvalitetnija varijanta, bogme ce ti trebati fen za skidanje farbe umesto onog za kosu
annoyer
Zarezivač olovaka

Post by annoyer »

Ma vrata bi jos nekako uspeo da ofarbam spricem jer bih ih skinuo, al stok nikako. Stok sav u lajsnama sa zaobljenim ivicama. Da mi ne odudara toliko ne bih ni u ludilu to radio. videcu koliko me izadje menjanje vrata.

Zna li neko firmu koja radi furniranje usluzno u Novom Sadu?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

probaj "istar paneli"(spasic radisa)futog rade kondica 1 ,895-831
"centrounion",adice,branka copica 67,639-22-15.:)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
annoyer
Zarezivač olovaka

Post by annoyer »

Znas li otprilike kako se krecu cene? Cisto da znam da li da ostavljam to za period kad cu imati vise vremena ili da mi neko kvalitetno odradi to?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

nazovi pa pitaj(mislim da te nece ujesti):D
pozdrav!!!
Post Reply