Vitrina za knjige sa kliznim vratima

Razgovori o radu sa ivericom, tehnike, materijali i ostalo
Post Reply
Esteta
Precizni šegrt

Vitrina za knjige sa kliznim vratima

Post by Esteta »

Potrebna mi je obicna vitrina za knjige : Visina 200 cm, sirina 90 cm, dubina 30 cm. Vitrina ima bocne stranice, ledja, dno, krov i nekoliko polica na recimo pola metra.

Ono sto sam zamislila su dvoja klizna vrata da zastite knjige od prasine. S tim sto bi donji deo vrata 1 metar bio od punog materijala a gornji od stakla.

Da li je isplativo stavljati klizna vrata na ovakvu policu, rekli su mi da vrata ne mogu na sirinu manju od 100 cm a meni treba 90 cm. Inace ovakva polica bez vrata ima da se kupi za 2000 din.

Da li neko ima savet, da li je tesko za pocetnika da se uradi u sopstvenoj reziji. Koliko bi neko od vas naplatio ovakvu policu (mogu ponude na pp)?
zid
Šegrt

Post by zid »

:lol::lol::lol:
http://www.elitemadzone.org/t377918-0#2407623
mozda da i ja potrazim odgovor na drugom mestu ...
:D
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

obicna vitrina za knjige
Kada mi neko tako kaze,ne ocekujem da vrata budu klizna.
Hoces klizna vrata,ok.

Ima vise sistema,kao i u svemu,razlikuju se:
-nosivoscu
-bukom(prilikom koriscenja)
-vrstom nosenja
-cenom itd
Sva traze neku kolicinu prostora unutar plakara.
Prvenstveno su namenjena gde nema mogucnost ugradnje klasicnih vrata.
Ne moraju biti minimum 1000mm(mozda obracunska vrednost,ili neki tip)
Generalno nije jeftino resenje.

Svaki distributer okova ima vise tipova u ponudi.

Ako ti je ista pomoglo,pitaj dalje
Esteta
Precizni šegrt

Post by Esteta »

Pa jeste obicna vitrina .... samo ima taj detalj oko vrata :)

Ja imam jako puno neobicnih ideja, ali na zalost nisu bas isplative :(

Htela sam nesto sto nije uobicajeno, da mi ne zauzima mnogo prostora, a opet da lepo izgleda (u skladu sa mojim nickom ;))

Sto se tice nosivosti u to se bas ne razumem, znaci bila bi dvoja vrata sirine 50 cm i visine 200cm ... a gornja polovina bi bila u staklu ... Vrsta nosenja, znam da postoje vrata koja vise i ona koja stoje, neko kaze da su bolja ona sto vise ... Buka nije bitna, nece se to svaki cas otvarati ...

Cena, pa cena jeste najbitnija ovde.... nemam predstavu koliko bi ovo moglo da kosta i da li se isplati upustati u takvu akciju. Mi smo pravili neke komade namestaja, fioke, pisaci sto, ali klizna vrata ne ...zato me interesuje da li je tu ipak potrebno vece iskustvo i da li pocetnik sme bas da se upusti u tako nesto.

Sto se tih sina tice, da li se one kupuju na metar ili su odredjenih dimenzija ... meni je cela polica sirine 90 cm znaci sine bi bile jos uze ... da li se moze kupiti tako malo "parce" sina?

Je'l bi mogao neko od vas iskusnih da mi da neku okvirnu cenu koliko bi to kostalo, za korpus mogu da izracunam ali te sine, okovi, vrata, ramovi za staklo ... nemam predstavu koji bi to red velicine bio ...
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

http://www.formaideale.co.rs/catalog/fo ... -kl-2.html

Odi i pogledaj kako su oni to uradili.
to je najjeftinije resenje
Post Reply