Frontovi koji upadaju u korpus
- superoperater
- Brzi dodavač alata
Frontovi koji upadaju u korpus
Imam korpus dimenzija 800x700x300 (sirina, visina, dubina u mm)...Hteo bih da ga zatvorim sa dva fronta koji upadaju u korpus. Kojih dimenzija treba da budu frontovi? Dimenzije koje sam dao odnose se na spoljasnje dimenzije korpusa uradjenog od UN-18mm. Nisam siguran da li se od unutrasnjih dimenzija korpusa frontovi skracuju za po 3 mm ili vise...Unapred hvala.
Last edited by superoperater on 16 Mar 2009 15:03, edited 1 time in total.
Za početak, dobro nam došao 
Verovatno se još ne snalaziš po forumu, ali funkcija pretraživanja jako lepo radi.
Å to se tiče rastojanja frontova od stranica evo linkova koji ti mogu pomoći:
viewtopic.php?pid=5465#p5465
viewtopic.php?pid=785#p785

Verovatno se još ne snalaziš po forumu, ali funkcija pretraživanja jako lepo radi.
Å to se tiče rastojanja frontova od stranica evo linkova koji ti mogu pomoći:
viewtopic.php?pid=5465#p5465
viewtopic.php?pid=785#p785
- superoperater
- Brzi dodavač alata
Hvala metabo, bolje vas nasao.
Sve pohvale forumu...ovde se dosta moze nauciti. Istina, pretrzivac jos uvek ne znam da koristim.
Dakle ipak se vrata skracuju za 3 mm, kao i kad prekrivaju kant...
Sve pohvale forumu...ovde se dosta moze nauciti. Istina, pretrzivac jos uvek ne znam da koristim.
Dakle ipak se vrata skracuju za 3 mm, kao i kad prekrivaju kant...
Last edited by superoperater on 17 Mar 2009 12:00, edited 1 time in total.
- superoperater
- Brzi dodavač alata
ado, buni me to kad kazes "smanji po 2-3 mm sa svake strane"....
Dimenzije svetlog otvora su sirina 764mm i visina 664mm, i imam dvoja vrata...
Po tvome vrata treba da budu 378x660.
Dimenzije svetlog otvora su sirina 764mm i visina 664mm, i imam dvoja vrata...
Po tvome vrata treba da budu 378x660.
Last edited by superoperater on 17 Mar 2009 12:46, edited 1 time in total.
Kad imas jedna vrata njihova dimenzija je: rupa-3mm, moze i -2mm, ali onda moras prilicno da vodis racuna da ti iseku sve bas tacno, i da jako lepo sve ispospajas.
Kad imas dvoja vrata racunica je malo "sexy", naime trebalo bi da ti ostane sa svake strane uz bok 1.5mm da bi sarke mogle lepo da rade. E sad dolazimo do tog "sex-a". Treba jos i na sredini da postoji razmak izmedju dva krila od oko 1.5mm. Pola od toga otpada na svako krilo, al nigde ne mogu da ti iseku na 0.75mm (1.5 + 1/2*1.5=2.25 razmaka pa kad to oduzmes od sirine vrata dobijes neku meru koja zavrsava sa .75).
E sad prvo sto se uklapa u secenje na 1mm je ili da ides na po 2mm ukupnih razmaka po krilu ili na 3mm ukupnih razmaka po krilu. Prvo je dosta tesno, i moras da budes jako pazljiv i da imas proverenog "sekaca" (ili da seces sam), a drugo je vec malo veca rupa.
U prvom slucaju dobices tri "rupe" koje ustelujes tako da se ravnomerno rasporede, to jest da sve budu negde oko 1.33. Idealno, ali ponavljam pod uslovom da neki komad korpusa ne bude za 0.5mm kraci (ja uglavnom ovako radim).
U drugom slucaju dobijas sve tri rupe od po 2mm.
Znaci u tvom slucaju bi mere za vrata bile:
1 varijanta
sirina 764/2-2=380 visina 664-3=661
2 varijanta
sirina 764/2-3=379 visina 664-4=660 (ovde i po visini ides sa po 2mm sa svake strane, posto bolje izgleda ako je taj procep svuda jednak, pa makar bio i veliki)
Kad imas dvoja vrata racunica je malo "sexy", naime trebalo bi da ti ostane sa svake strane uz bok 1.5mm da bi sarke mogle lepo da rade. E sad dolazimo do tog "sex-a". Treba jos i na sredini da postoji razmak izmedju dva krila od oko 1.5mm. Pola od toga otpada na svako krilo, al nigde ne mogu da ti iseku na 0.75mm (1.5 + 1/2*1.5=2.25 razmaka pa kad to oduzmes od sirine vrata dobijes neku meru koja zavrsava sa .75).
E sad prvo sto se uklapa u secenje na 1mm je ili da ides na po 2mm ukupnih razmaka po krilu ili na 3mm ukupnih razmaka po krilu. Prvo je dosta tesno, i moras da budes jako pazljiv i da imas proverenog "sekaca" (ili da seces sam), a drugo je vec malo veca rupa.
U prvom slucaju dobices tri "rupe" koje ustelujes tako da se ravnomerno rasporede, to jest da sve budu negde oko 1.33. Idealno, ali ponavljam pod uslovom da neki komad korpusa ne bude za 0.5mm kraci (ja uglavnom ovako radim).
U drugom slucaju dobijas sve tri rupe od po 2mm.
Znaci u tvom slucaju bi mere za vrata bile:
1 varijanta
sirina 764/2-2=380 visina 664-3=661
2 varijanta
sirina 764/2-3=379 visina 664-4=660 (ovde i po visini ides sa po 2mm sa svake strane, posto bolje izgleda ako je taj procep svuda jednak, pa makar bio i veliki)
- superoperater
- Brzi dodavač alata