Savijanje medijapana
Savijanje medijapana
Kako da savijem medijapan duzine 1.2m i sirine 0.5m po duzini za recimo 15 stepeni?:mad:
Koja suprotnost a ja muku mučimm kako da mi medijapan te debljine ostane ravan odnosno da se ne vitoperi na manjim komadima od 1 metar
pa ga presujem ispod betonskih ploča 50x50cmm.
Mada su mi pojasnili da bise on sam na toploti mogao kriviti????????
pa ga presujem ispod betonskih ploča 50x50cmm.
Mada su mi pojasnili da bise on sam na toploti mogao kriviti????????
Nije znanje znanje znati, Već je znanje znanje dati
Sliku nemam,jer jos nisam poceo sa projektom,nemam para,jbg,
a mislio sam da krivim od tamo negde trecine pa do kraja
U pitanju su zvucnici tako da bio imao sa obe strane na sta da se ucvrsti.
Unutrasnja strana bi bila savijena,znaci spolja bi bio ispupcen
Ja sam cuo da se to radi sa vodom i sa usecanjem kanala po duzini,ali mi to zvuci malo prekomplikovano,pa vas molim za pomoc:)
Ako vam je potrebna slika pauziracemo dok to ne uslikam,ako moze i bez slika<<<pomagajte
Raduje me ako je stverno tako lako!
I da,debljina je 20mm
a mislio sam da krivim od tamo negde trecine pa do kraja
U pitanju su zvucnici tako da bio imao sa obe strane na sta da se ucvrsti.
Unutrasnja strana bi bila savijena,znaci spolja bi bio ispupcen
Ja sam cuo da se to radi sa vodom i sa usecanjem kanala po duzini,ali mi to zvuci malo prekomplikovano,pa vas molim za pomoc:)
Ako vam je potrebna slika pauziracemo dok to ne uslikam,ako moze i bez slika<<<pomagajte
Raduje me ako je stverno tako lako!
I da,debljina je 20mm
Last edited by Bobica on 11 Jan 2009 18:45, edited 1 time in total.
Gde si nasao medijapan od 2mm? Ili je greska pa je u pitanju 2cm?
Ako je 2mm, onda je savijanje lako, samo treba da imas na sta da ga prilepis da bi zadrzao taj oblik. Ako je u pitanju 2cm, onda nemam bas siguran savet. Probao bih sa zarezivanjem ali koliko duboko, i sa kojom gustinom reza ici, ne znam (ja bih radio metodom "uzaludnih pokusaja", to jest probanjem dok ne "ubodem" pravu vrednost)
recimo ovako nesto: http://www.teamswift.net/viewtopic.php?t=5742url
Jako je tesko ovako bez ikakve ideje kako to konkretno izgleda reci kako da ga savijes.
Ako je 2mm, onda je savijanje lako, samo treba da imas na sta da ga prilepis da bi zadrzao taj oblik. Ako je u pitanju 2cm, onda nemam bas siguran savet. Probao bih sa zarezivanjem ali koliko duboko, i sa kojom gustinom reza ici, ne znam (ja bih radio metodom "uzaludnih pokusaja", to jest probanjem dok ne "ubodem" pravu vrednost)
recimo ovako nesto: http://www.teamswift.net/viewtopic.php?t=5742url
Jako je tesko ovako bez ikakve ideje kako to konkretno izgleda reci kako da ga savijes.

Jel to nesto ovako?
Ako se snalazis sa engleskim,prelistaj ovo http://www.teamswift.net/viewtopic.php?t=5742url
Priznajem da me nisi utesio
ali svakako puno hvala na pomoci,engleski razumem solidno pa cu citati sa onog linka!
A nisi me utesio zbog toga sto cu i ja morati da rezem kanalice...jbg,nadao sam se jednostavnijem!

A nisi me utesio zbog toga sto cu i ja morati da rezem kanalice...jbg,nadao sam se jednostavnijem!
Last edited by Bobica on 11 Jan 2009 23:54, edited 1 time in total.
-
- Samostalni majstor
Postoji flexi mediapan, koji je namijenjen savijanju.
Koliko znam da se radi u debljini od 9 mm.
Drugi način je da se uzme sirovi mediapan debljine 3 mm te se slojevito lijepi jedan na drugi preko kalupa. Slično kao šperploča.
Ovo sa namakanjem vodom teško da može proći, jer površina nabubri i razlijepi se od sredine koja je suha i prilikom savijanja pukne. Znam iz vlastitog iskustva.
Koliko znam da se radi u debljini od 9 mm.
Drugi način je da se uzme sirovi mediapan debljine 3 mm te se slojevito lijepi jedan na drugi preko kalupa. Slično kao šperploča.
Ovo sa namakanjem vodom teško da može proći, jer površina nabubri i razlijepi se od sredine koja je suha i prilikom savijanja pukne. Znam iz vlastitog iskustva.