Wireles Network Conection-[b]Not Connected[/b]

Softver i projektovanje - pitanja i saveti
User avatar
LepoJeBitiFin
Majstor majstora
Posts: 556
Joined: 06 Feb 2011 17:34
Location: Kraljevo

Wireles Network Conection-[b]Not Connected[/b]

Post by LepoJeBitiFin »

Lap-Top (FUJICU) od jutros ne moze bezicno da se konektuje na internet .

Ostali uredjaji u stanu ( tablet i 3 mobilna ) i dalje mogu .

Kako mi je ovo spansko selo , povezem se kablom za ruter i potrazim ( video ) uputstva KAKO DA OTKLONIM KVAR .

Naletim na ovo , [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bEffyZ7QB_w[/youtube] , kratko i jasno ali mi nje pomoglo .

Verujem da je nesto komplikovano (bar za mene ) i nesto razmisljam kad vec imam instaliran TeamWiever 9 da li bi mogao da se povezem ( na daljinu ) sa nekim od clanova foruma koji se razumeju u materiju i rese mi problen .

naravno ne samo za hvala , VEC UZ ODGOVARAJUCU NOVCANU NADOKNADU

Mnogo bi mi znacilo da ne idem u servis
Last edited by LepoJeBitiFin on 23 Nov 2017 17:20, edited 1 time in total.
ono sto znas da nacrtas znas i da napravis
User avatar
mbole
Profesor
Profesor
Posts: 14703
Joined: 22 Oct 2007 01:26
Location: Batajnica, Zemun

Post by mbole »

Naknada ne treba (mozes da platis pivo kad se vidimo, to ne odbijam :)), samo mi posalji na mail broj telefona, pa cemo se cuti i resiti.
Salji na mail, ne na PP, moj mail je vidjiv svima, i tu dobijam instant obavetenje, a za pp moram da budem ulogovan na forum.

PS
TV ver 9?

Odavno je aktuelna verzija 12, upravo ide prelaz na V13, al nema veze, novija verzija bi trebalo da moze da se okaci na stariju.
User avatar
LepoJeBitiFin
Majstor majstora
Posts: 556
Joined: 06 Feb 2011 17:34
Location: Kraljevo

Post by LepoJeBitiFin »

E nista gore nego kad je covek nepismen .

Pokusao sam na ovaj vas mail ali nisam uspeo direktno , ( ako to uopste moze )

Poslao sam vam sa mog G-maila ( valjda je stiglo ) ?
ono sto znas da nacrtas znas i da napravis
User avatar
maricaiivica
Moderator
Moderator
Posts: 3535
Joined: 30 Nov 2009 23:30
Location: Beograd
Contact:

Post by maricaiivica »

Restart rutera i racunara moze da pomogne.
Prvo to probaj i napisu (uslikaj) poruku koju izbaci

Edit: Bole brzi (cim je pivo u opticaju :D )
User avatar
mbole
Profesor
Profesor
Posts: 14703
Joined: 22 Oct 2007 01:26
Location: Batajnica, Zemun

Post by mbole »

Ne pomaze restart rutera kad iskljucis wireles na lapatopetu hardverskim prekidacem (odnosno kombinacijom Fn-neki od F tastera):)

U svakom slucaju... reseno pre par minuta.

PS
Mail je sigao sasvim regularno, samo treba malkice vremena da ja odreagujem. Recimo da dokrajcim pivo i odgledam do kraja ove partizanke :)
Kako mi je krivo sto nisam znao da su bili u Beogradu pre 10-tak dana... al.. uvek ima sledeci put...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PB21AAcKu9k[/youtube]
User avatar
LepoJeBitiFin
Majstor majstora
Posts: 556
Joined: 06 Feb 2011 17:34
Location: Kraljevo

Post by LepoJeBitiFin »

Resio mbole , stvaarno je profesor za ove stvari .

Nemam reci hvale , pozvao me , konektovao se i u 3 klika resio problem .

Ko zna zna . . .

Ja se trtio celo popodne , ledja mi pukose za stolom ( morao sam danas da se preselim za sto jer mi je tu najblize ruter ) i sad odo na krevet sa lap topom ( kako je bog rekao ) i uzivam

hvala BOLE jos jednom , i videcu prvom prilikom kad budem u prolazu da se javim i pokvasimo rad .

p.s zovemo i maricuiivicu ako je blizu ?
ono sto znas da nacrtas znas i da napravis
User avatar
mbole
Profesor
Profesor
Posts: 14703
Joined: 22 Oct 2007 01:26
Location: Batajnica, Zemun

Post by mbole »

Sto bi rekli... ja sam ipak "profi" u ovim stvarima, vec nekih... auuu... 23 godine :)
Tako da... nista se ne sekiraj, takvih "slucajova" imam redovno.

Meni ledja pucaju dok sam u krevetu za lapatopetom, na stolici za velikim racunarom mogu da sedim danima. Valjda stvar navike :)

Za kvasenje.. kad naidjes, a ivica, ako ga pusti marica :)
User avatar
Pezzo
Ultra majstor
Posts: 2403
Joined: 06 Sep 2012 20:22
Location: Beograd
Contact:

Post by Pezzo »

evo i ja probao wi-fi preko hardverskog prekidaca i proradilo: http://www.speedtest.net/my-result/a/3400936023
User avatar
LepoJeBitiFin
Majstor majstora
Posts: 556
Joined: 06 Feb 2011 17:34
Location: Kraljevo

Post by LepoJeBitiFin »

Uh , ponovo sličan problem . Naime , lap-top ne može da se konektuje na net i kada pritisnem istovremeno Fn i F1 dobijem ikonicu na kojoj piše ......
Wireless Status Option
BLUETOOT.........ON.......OF
WLAN.................ON.......OF
UMTS.................ON.......OF
stiklirani su sve ove opcije pod of i ne mogu nikako da ih promenim ?
Image
Evo snašao sam se i da nalepim sliku preko mobilnog
Last edited by LepoJeBitiFin on 09 Nov 2020 23:47, edited 1 time in total.
ono sto znas da nacrtas znas i da napravis
User avatar
mbole
Profesor
Profesor
Posts: 14703
Joined: 22 Oct 2007 01:26
Location: Batajnica, Zemun

Post by mbole »

Jel imas hardverski prekidac za wifi?
Negde je izveden kao slajder, negde kao taster...
Ako je on u off, win pa ni Fn... ne moze da ukljuci wifi.
User avatar
LepoJeBitiFin
Majstor majstora
Posts: 556
Joined: 06 Feb 2011 17:34
Location: Kraljevo

Post by LepoJeBitiFin »

Auh , gde se to nalazi i kako da potražim i proverim ?
Last edited by LepoJeBitiFin on 10 Nov 2020 06:32, edited 1 time in total.
ono sto znas da nacrtas znas i da napravis
User avatar
DataS
Majstor
Posts: 278
Joined: 28 Dec 2010 13:05
Location: Beograd

Post by DataS »

Image

Image

Image

Image

Može da bude i poseban taster na tastaturi, slično kao na prvoj slici, ali izdvojen i samo jedan znak.
Neki modeli imaju u biosu security deo gde se blokira pristup između ostalog i wireless komunikaciji.
Ili kao što su ti ranije rekli, isključen na prekidač-taster koji je negde na laptopu, sa strtane ili sa gornje strane pored tastaure ili na tastaturi neka od tipki, pojedinačno ili u kombinaciji sa Fn tasterom.

Ili napiši oznaku laptopa.
Last edited by DataS on 10 Nov 2020 07:45, edited 1 time in total.
User avatar
LepoJeBitiFin
Majstor majstora
Posts: 556
Joined: 06 Feb 2011 17:34
Location: Kraljevo

Post by LepoJeBitiFin »

Ima ovaj taster sa prednje strane Image i kad ga pomerimo malo u desno dobijem ikonicu kao iz moje prethodne poruke . Na njoj ne mogu da menjam stiklirane parametre
Ovo su oznake lap-topa sa donje strane
Image
Image
Last edited by LepoJeBitiFin on 10 Nov 2020 13:46, edited 1 time in total.
ono sto znas da nacrtas znas i da napravis
User avatar
mbole
Profesor
Profesor
Posts: 14703
Joined: 22 Oct 2007 01:26
Location: Batajnica, Zemun

Post by mbole »

Jel to prekidac ili taster?
Drugim recima, jel ostane na desnoj strani kada ga pomeris do kraja, ili se sam vrati unazad?

Ako se vrati, onda on u sustini samo pokrene istu ovu aplikaciju, kao da si stisnuo Fn-F1.
Jedina mogucnost koja mi u tom slucaju pada napamet je da je to poiskljucivano u BIOS-u.

Ako ostane na desnoj strani, tada bi trebalo da ti da mogucnost da ih ukljucis, opet ako nisu iskljuceni u BIOS-u.
User avatar
LepoJeBitiFin
Majstor majstora
Posts: 556
Joined: 06 Feb 2011 17:34
Location: Kraljevo

Post by LepoJeBitiFin »

Ova teza varijanta , vrati se u početni položaj čim ga pustim .
Da li smem i da pitam šta je to BIOS ?
Hmmmmm , mašina je stara 13 god , nekim stegicama sam je navatao da se ne raskupusa , teško se pokreće operativni sistem kad se uključuje ( zato je i non stop uključen ) neki djavo tom prilikom i škripi ( izgleda hard disk ) , baterija poodavno ne radi ........ miriše na novoImage
Last edited by LepoJeBitiFin on 10 Nov 2020 17:07, edited 1 time in total.
ono sto znas da nacrtas znas i da napravis
Post Reply