Ono što sam napravio i što mislim da pravim su kućišta za elektroniku i bateriju za elektronsku cigaretu. Dimenzije se kreću otprilike do: 100mm x 50mm x 30mm
Prvi koji sam napravio izgleda ovako:
https://drive.google.com/drive/folders/ ... BllxQD4EEB
https://www.youtube.com/watch?v=lkdKYbSqR4g
Mašine i alati sa kojima i na kojima trenutno radim:

Drvo koje sam koristio je cer, jer sam jedino njega imao suvog u daskama dovoljno debelim. Nisam hteo da kupujem kvalitetnije/finije drvo pošto nisam znao da li ću uopšte moći da odradim ono što sam zamislio. Predmet sam na kraju zaštitio Irkolin Gold osnovnom, prešao lazurom boje oraha. Kada se osušilo, ošmirglao finijom šmirglom te prešao ponovo. Podlogu sam naneo tako što sam predmet potopio, a lazuru sam nanosio krpicom u 2 tanja sloja.
E sad, interesuje me mišljenje iskusnih majstora na sve ovo. Na koji način bih mogao poboljšati, unaprediti ceo postupak? Na žalost nisam u finansijskoj mogućnosti da izdvojim veće količine novca za ozbiljnije mašine i alate. Kupovine sam mislio da uradim postepeno ako se pokaže da imam ikakvog talenta i istrajnosti

Znam da je diht abrihter osnovna stvar, međutim, za projekat su mi potrebni drveni...blokovi? koje bih oblikovao ručno, tako da su mi ravne strane u suštini potrebne samo kao polazna tačka kod merenja. Za "obično drvo" sam mislio da potražim kod stolara ako imaju možda orahovinu, višnju, trešnju ili slično te mi iseku blokove potrebnih dimenzija. Video sam i egzotičnije primerke poput stabilizovanog drveta, ali samo online kod stranaca. Ne znam da li bih tako nešto mogao naći kod nas?
Takođe ne znam koliko i da li mi je potrebna trakasta stona testera?
Ne znam koji je najbolji način da udubim mesto unutar drveta za elektroniku i žice? Trenutno radim na stubnoj bušilici kojoj planiram da dodam duplu stegu kako bih dobio dodatne 2 ose. Nije najsrećnije rešenje jer mi se desilo da ispadne konusna glava i upropasti mi posao.
I za kraj, šta je najbolje naneti kao zaštitu? Da li je ovo što sam uradio sa Irkolin gold ok, ili ima bolje rešenje? Da li je uopšte postupak bio ispravan? Znam da je drvo bilo potrebno "finije" ošmirglati, pošto se vide tragovi.
Hvala unapred na odgovorima. Svaka kritika i savet je dobrodošao.