Taj stup je na "tromeđi". S druge strane je vanjski prostor i na taj stup okomiti zid. S vanjske strane mu je dostupna polovica (uzdužno naravno). Druga polovica je zaposjednuta spomenutim zidom.
Ovo što pišeš "zid desno" s kratkim horizontalama si valjda mislio lijevo. Desno je prozor i horizontale ispod njega.
Vrsta drveta je neka crnogorica, jelovina valjda.
E sad, imam ideju, ali sam mislio da možda neko ima još neku pa da izaberem što je bolje. Moja je da pomoću bravarije premostim truli dio. Srećom mogu "protezu"

koju napravim nasloniti dolje na temeljni zid. Probušio bih stup skroz na dva do tri mjesta na gornjem dijelu gdje je zdrav i sa beskonačnim vijcimam stegnuo. Kad stup tako osiguram onda još ove grede koje su donje horizontalne iznad temeljnog zida moram nekako "riješiti jer je dio truo ali još ne znam koliko. Na prvi pogled bih rekao da je četvrtina presjeka propala.
Gledao sam na internetu neke ideje sa ulijevanjem epoksida u bušotine ali mislim da to ne pije vodu jer epoksid prebrzo steže da bi ga drvo moglo stići upiti u dovoljnoj mjeri.