Potreban mi je savet u vezi izrade radnog stola 160x80cm.
Zahtevi:
1) sto treba da bude masivan, da se niposto ne klacka
2) u prvih 0.5m sa prednje strane ne sme postojati nikakav vezac, ram ili bilo sta ispod ploce sto bi smetalo nogama iako bi konstrukcija tako bila stabilnija (zelim da mi ploca bude tik uz noge)
3) visina stola treba da bude podesiva, npr. od 65-75cm, idealno bi bilo u koracima od po 1cm (da se ne mora koristiti libela)
Materijali mogu biti metal, puno drvo, iverica, medijapan, sta god. Cena – razumna.
Gledao sam neke gotove kancelarijske stolove sa tzv. "T" ili "C" nogama koji nemaju prednje vezace, medjutim oni nikako ne ispunjavaju 1).
Klasicne "zatvorene" konstrukcije od iverice ne ispunjavaju 3).
Evo neke skice metalne podkonstrukcije kako bi to moglo da izgleda, medjutim, pitanje je gde naci kutijaste profile 5x5 ili 8x8 koji idu "cev u cev", i na kraju majstora da sve to napravi

Osnovni problem je kako resiti 3) i tu bi mi pomogli saveti iskusnih forumasa. Ono sto meni kao laiku pada na pamet je skriveni "osigurac" kojim se bira visina (kao u teretanama kilaza), ili npr. specijalni sraf koji pritiska unutrasnju cev; moze cak i spoljasnja "cizma" koja bi se iznutra punila npr. dascicama iverice 5x5x1cm do zeljene visine.
Ipak, sve ovo mi deluje kao budzenje, zato bih voleo da cujem profesionalce

Resenje moze da bude i komplet od drveta ako je izvodljivo.
Hvala!