Izgradnja CNC rutera
Nije ni moja, ako si pratio temu i za prasinu sam mu vec napomenuo, mada to zna i sam. I na kraju krajeva, ako cemo da filozofiramo, nista nije vecito, sve je manje vise ogranicenog trajanja, pa mnoge stvari bacimo i ispravne zbog zastarelosti tehnologije. Ako je pravio ruter od mdf i sa prihvatom od 3 i 6 mm, to je samo po sebi igracka u odnosu na slicne profesionalne masine za drvo, pa i ako se nesto pokvari nije katastrofa.
Не бих да филозофирам.
Претпостављам да је ово правио да стекне неко искуство.
јскуство се стиче на грешкама.
Паметан учи на туђим а они други на својим грешкама.
Сад, што се тиче бацања - то може код електронике.
Знам доста машина које су прављене пре 50-100 година па и више које и данас савршено раде и власницима ништа не значи што су направљени ЦНЦ стругови или глодалице - за занатски рад у ком је серија од три комада превелика, ЦНЦ ништа не вреди. Ту се мора ручицама и главом - ништа програм и компјутер.
Знам доста машина које су прављене пре 50-100 година па и више које и данас савршено раде и власницима ништа не значи што су направљени ЦНЦ стругови или глодалице - за занатски рад у ком је серија од три комада превелика, ЦНЦ ништа не вреди. Ту се мора ручицама и главом - ништа програм и компјутер.
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
Uporedjujes tehnologije i materijale od pre 100 godina i danas ? Ostavi se te demagogije, zato i jesu mnogi zanati izumrli, sve izlece sa traka ko konfete. Ne prave se vise masine od kovanog gvozdja i ne podmazuju kolomazom.феникс wrote:Знам доста машина које су прављене пре 50-100 година па и више које и данас савршено раде и власницима ништа не значи што су направљени ЦНЦ стругови или глодалице - за занатски рад у ком је серија од три комада превелика, ЦНЦ ништа не вреди.
Svaka tehnika ima svoje plus i minus.феникс wrote:Не бих да филозофирам.
Tako je i sa cnc masinama. Sve zavisi sta zelimo da postignemo u radu.
rezbar
Žao mi je što sam i uopšte otvarao temu na domaćem forumu, pošto se kod nas na kraju sve svede na raspravu i vređanje.феникс wrote:Не бих да филозофирам.
Hvala onim članovima koji su hteli da pomognu.
Ostali koji su tu da bi vređali i iznosili neke svoje misli (filozofije), molio bih da se ne javljaju na mojoj temi.
Није ми јасно чиме сматраш да сам те увредио?Daredzoni wrote:Žao mi je što sam i uopšte otvarao temu na domaćem forumu, pošto se kod nas na kraju sve svede na raspravu i vređanje.феникс wrote:Не бих да филозофирам.
Hvala onim članovima koji su hteli da pomognu.
Ostali koji su tu da bi vređali i iznosili neke svoje misli (filozofije), molio bih da se ne javljaju na mojoj temi.
Мени се чини да сам покушао да ти помогнем
Теби нек' се чини шта ти воља.
Узгред, прочитајјош једном задњу реченицу коју си овде цитирао па изабери у коју категорију себе стављаш.
Ја сам мислио да спадаш у ове који хоће да уче на туђим грешкама а ти ме убеђујеш да грешим.
Нека буде како ти кажеш
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
- ZASto
- Pred-majstorsko zvanje
@Darezoni: pticu koja se rađa iz svog pepela aka. феникс, mi se čini da treba ignorisati i sa njom se ne upuštati u rasprave.
Ja sam od skoro na forumu, pročešljao podosta tema, čak i onih koje me ne zanimaju, i došao do gore navedenog zaključka.
Sve u svemu, ne odlazi tek tako, ignore je najlakša opcija.
Ja sam od skoro na forumu, pročešljao podosta tema, čak i onih koje me ne zanimaju, i došao do gore navedenog zaključka.
Sve u svemu, ne odlazi tek tako, ignore je najlakša opcija.
Make no mistake between my personality and my attitude.
My personality is who I am.
My attitude depends on who you are.
- ZASto
- Pred-majstorsko zvanje
Najs 

Bukva, minijature.

Bukva, minijature.
Last edited by ZASto on 25 Jun 2014 17:11, edited 1 time in total.
Make no mistake between my personality and my attitude.