venzinatiko wrote:Ne mora uvek da se poznaje zanimanje da bi nesto uradio . Kada to kazem mislim da ako neko ko se razume nacrta 3 zice i pokaze ti -objasni gde da vezes...samo ako si totalna tuka nece ti biti jasno .
Ne bih se slozio sa tvojim stavovima. U sustini i najkomplikovaniji posao se sastoji od mnogih jednostavnih malih radnji, ali dok se sve nauci kako treba potrebno je mnogo vremena i puno prakse.
Uporedjivanje limara i stomatologa ti je bas bez veze. Kod stomatologa se zakazuje i ceka u cekaonici i pacijenti se redjaju jedan za drugim, a taj limar ide na teren i vere se po krovovima. Ne bih sada da skrecem temu na zdravstvo,ali kakve nam usluge pruzaju mislim da su mnogo placeni (moje licno misljenje, iako se kaze kako nisu svi isti, ali to je kolektivan posao i skoro po pravilu uvek zabrljaju).
A kad smo vec kod potcenjivanja tudjeg zanata... zamolio mene jedan stolar: hajde molim te prsni cas ove daske... I ja mu kazem: evo ti kljucevi od moje radionice, tamo imas sve sto ti treba pa ih prsni sam

I on se nasmeja, kaze: daj ne zaj... me. A te "daske" su bili frontovi od MDF i cim sam ih video, znao sam da ima dva dana posla.
(Bog nek mu dusu prosti, razboleo se i umro pre 3-4 godine, a bili smo dobri prijatelji i dosta namestaja smo zajedno napravili.)