Lepljene daske
Pa to je prosto raditi a što se tiče laka...hmmm Kakav bre dvokomponentni lak kakvi bakrači,ovo je 21 vek,Vodeni lak je nenadmašan i lakši za rad od bilo koga drugog laka,suši brzo a o tvrdoći i ostalim tehničkim karakteristikama da ne pričam.Čak šta više ispada i jeftiniji od drugih kada se uzme u obzir lakoća rada ,brzina sušenja a o štetnosti po zdravlje da i ne pričam.
Last edited by mbole on 02 Apr 2009 15:20, edited 1 time in total.
Metabo trazi od ovih ljudi nek ti posalju katalog zlatnihrast@yahoo.com oni su iz Mrcajevaca rade ljudi samo vrata za kuhinje od masiva i mdf pa se onda presabiraj .Nemaju web ja imam katalog ali jedan neznam kako bi ga zakacio na net da vide svi ili ih zovni ti pa nek ti posalju slike na meil pa ti okaci.A evo i fon 032-800400 i 800740 DODJES JELENKA iako nije moja takmicarska disciplina.
Kad je Jelenko bio frka?radmit wrote:Metabo trazi od ovih ljudi nek ti posalju katalog zlatnihrast@yahoo.com oni su iz Mrcajevaca rade ljudi samo vrata za kuhinje od masiva i mdf pa se onda presabiraj .Nemaju web ja imam katalog ali jedan neznam kako bi ga zakacio na net da vide svi ili ih zovni ti pa nek ti posalju slike na meil pa ti okaci.A evo i fon 032-800400 i 800740 DODJES JELENKA iako nije moja takmicarska disciplina.

Metabo: 03/04/2009 13:10
Naredne dve poruke su obrisane jer je diskusija krenula u ektremni off-topic
U pravu si ali ja tu nisam mogao da menjam ništa,arhitekta je rekao samo tako ili nikako....NEX wrote:Sarke izgledom odskacu od boje ostaloga,da su u nekoj nazovi bakarnijoj mat varijanti,bilo bi mozda lepse.Nekako mi ne idu uz ovu kombinaciju,pogotovu sto je skroz levo drugi sistem sarki i vrata.
Ostalo je vrlo simpaticno.

Ja radim iskljucivo sa drvetom ,nikakva iverica ne dolazi u obzir vec 15.ak godina Stranice kuhinja i ostalog namjestaja lijepim lepilom ili tutkalom(rakol)Vrata obavezno sa ramom i ukladama stim sto se od parene bukve mogu radit i bez uklada,ali je obavezan vodeni lak.Trgovac kod koga kupujem vodeni lak mi je rekao da ovaj lak posjeduje nekakve svjetlosne pigmente koji ne dozvoljavaju da svjetlost dopire do drveta ali pustaju zrak kojim drvo moze da dise pa sad....
Sliku bukovih vrata(advokatska kancelarija )nemam jer tad nisam imao aparat ali skoro sam se usudio da napravim hrastov plakar i evo kako to izgleda

Radio sam i vrata 200x65 cm ali su spajana sa cink vezom ali po debljini i kao takva se sigurno nece vitoperit

Sliku bukovih vrata(advokatska kancelarija )nemam jer tad nisam imao aparat ali skoro sam se usudio da napravim hrastov plakar i evo kako to izgleda

Radio sam i vrata 200x65 cm ali su spajana sa cink vezom ali po debljini i kao takva se sigurno nece vitoperit

- maricaiivica
- Moderator
- peradetlic
- Majstor majstora
i ja sam dosad samo sa drvetom pravio nameštaj od jelovine (čamovine) neke kuhinje sam radio pre 15god. i stoje i dan danas bez problema lfarbao sadolinom i lakirao lakom za čamce
tishler koje proizvođač tog vodenog laka hteo bi i ja sa sličnim da radim ovaj za čamce već ubi godinama
kuhinja

vrata

tishler koje proizvođač tog vodenog laka hteo bi i ja sa sličnim da radim ovaj za čamce već ubi godinama
kuhinja

vrata

Last edited by peradetlic on 12 Mar 2010 08:11, edited 1 time in total.
za sve je kriv Toma Sojer
Pero, probaj ovo viewtopic.php?pid=19545#p19545 na nekom manjem komadu koji nije deo ove lepe kuhinje. Sačekaš godinu dana i vidiš rezultate. Ako ti bude odgovaralo, lepo pređeš sa ulja na vodu. Mnogo je brže, lakše i zdravije.
Nisam probao na čamovini, ali kad si već sad u fazonu možda negde probaš: običnim rafinisanim lanenim uljem, zagrejanim na 40-50 stepeni, natopiš krpu i premažeš sve površine. Kad se lepo osuši, nakon jedno 7-10 dana, koristiš samo vodeni lak (sjaj sam biraš) u dva premaza. To bi trebalo da bude OK.
Ako lak na vodenoj bazi nanosiš četkom, OBAVEZNO koristi one sa sintetičkim vlaknima. Tada se ne stvaraju mehurići i lepše i ravnomernije se nanosi. Pranje alata pod mlazom vode
Nisam probao na čamovini, ali kad si već sad u fazonu možda negde probaš: običnim rafinisanim lanenim uljem, zagrejanim na 40-50 stepeni, natopiš krpu i premažeš sve površine. Kad se lepo osuši, nakon jedno 7-10 dana, koristiš samo vodeni lak (sjaj sam biraš) u dva premaza. To bi trebalo da bude OK.
Ako lak na vodenoj bazi nanosiš četkom, OBAVEZNO koristi one sa sintetičkim vlaknima. Tada se ne stvaraju mehurići i lepše i ravnomernije se nanosi. Pranje alata pod mlazom vode

- peradetlic
- Majstor majstora
super ovo za lak ovde u kikindi ni u jednoj farbari nisu znali da mi odgovore i samo u jednoj ima lak na vodenoj baziono kad radim a mahom radim suvenire ubi me lak za čamce
što se tiče radne ploče samo stavljena jedna do druge i ima T alu lajsna na spojua ploču šrafim odozdole šrafovima tako da mogu da menjam ploču kao što ću i sad odradila svoje za 5 god. sad ćemo zelenu larisu da stavimo
a na radne delove stavim uvek dva drveta kroz koji šrafim radnu ploču
kroz ove dve dasčice šrafim ploču

spoj radne ploče

trenutno sam dovde stigao
sa kuhinjom

što se tiče radne ploče samo stavljena jedna do druge i ima T alu lajsna na spojua ploču šrafim odozdole šrafovima tako da mogu da menjam ploču kao što ću i sad odradila svoje za 5 god. sad ćemo zelenu larisu da stavimo
a na radne delove stavim uvek dva drveta kroz koji šrafim radnu ploču
kroz ove dve dasčice šrafim ploču

spoj radne ploče

trenutno sam dovde stigao
sa kuhinjom

za sve je kriv Toma Sojer