ja sam nekako zamislio da se vrata normalno otvaraju tj. da se front namontira na obične šarke a ne na amortizer, da li će to stajati i koliko dugo
Pa ti si gori od moje snajke

Ja se ubih zadnjih nedelju dana da joj objasnim da vrata koja imaju malu visinu ne smeju da imaju veliku sirinu ako su sarke na boku. Jos je kod nje visina 40cm (sirina je isto 60).
Nije problem samo u tezini samih vrata. Uvek ce se pri otvaranju to potegnuti i malo na dole. Znaci em tezina vrata, em to sto se povuce (sto samo deluje nezno). Na 28cm, jednostavno je poluga prevelika i to ce morati da se iscupa. Ako ne odmah onda kroz mesec dana.
Za ovako niska vrata postoje dva resenja.
Ili ce se otvarati na gore (znaci amortizer ili neki slican mehanizam).
Ili nece biti jedna vrata, nego dvoja po sirini.
Slazem se da jedna deluju lepse, a posto je kod tebe ovo relativno nisko, predlazem ti da se otvaraju na gore.
Rupe za šarku sam mislio da nosim da izbuše tek po montaži stakla pošto je napravljen žljeb u daščicama pa se prvo mora ubaciti staklo a tek onda sve pričvrstiti?
A jel si zamislio da nekako mozes da to staklo zamenis? Staklo ume i da pukne.
Ako imas samo zleb, ubacis staklo u njega, spojis ram (pretpostavljam da ga lepis), vise nikad ne mozes da izvadis staklo i da ga eventualno zamenis.
Po meni je mnogo bolja varijanta da imas skroz urezano sa jedne strane, onda dodje staklo, pa letvica koja ga drzi (ovo "skroz urezano sa jedne strane" nije bas najbolje objasnjenje, al nadam se da ces shvatiti na sta mislim).