Volio bih vam se prvo zahvaliti na sajtu i forumu koji su mi bili uvod u traženje informacija iz prve ruke.
Na internetu sam vidio zanimljivu skicu kauča, više bih rekao sjedeće garniture. I tražio sam nešto što bi mogao poslije posla istraživati i raditi pa mi je palo na pamet da si sam "napravim" viđeno. Napravim je pod znakom navodnika s obzirom da sam u stanu, i nemam alata niti uvjeta, ali bi volio sudjelovati u procesu osmišljavanja i sklapanja na kraju krajeva. Znači dao bi shemu i da se po tome isjeku željeni oblici koje bi ja sastavio.
Nije stvar novaca da me izađe jeftinije, mislim da bi ovo moglo i skuplje koštati nego da sam kupovao iz trgovine, već popunjavanje vremena nečim novim i meni zanimljivim (a bome i curi).
Sjedeća garnitura izgleda ovako, pronašao na stranici nekog japanskog proizvođača. Izgled mi odgovara zbog malog stana u kojem zivim.

Shema

Moja pitanja:
1) na koje stvari pripaziti, tj. o čemu voditi računa - koje ja kao početnik ne vidim?
2) od kojeg drveta bi bilo najbolje izraditi a da konstrukcija bude čvrsta, a da nije preteška?
3) koje spojeve koristiti? da li je to utor pero, vijci za drvo, kutnici metalni?
U principu je konstrukcija jednostavna, ili se meni tako čini

Hvala na utrošenom vremenu.
Lp