Američki plakar

Sva pitanja o vašim ili tuđim projektima
mbole
Profesor
Profesor

Re: Američki plakar

Post by mbole »

Ha, ha, ha...
Nije ha nego fi :)
drBouz
Majstor stolar

Post by drBouz »

Taj rad :) :)
Ono - vec treci put secem, i opet je krace..
drBouz
Majstor stolar

Post by drBouz »

Nesto kasnije... ...evo napravio. Cak i nije neka tugica (a u smislu ko je pravio, je l' :) ). Eventualno jos kad se namolim da precvikam po duzini jednu dasku da je stavim gore da zamaskira gornju vodilicu/sinu posto ovako kad se bas vidi aluminijum, pa makar i to malo parce vs zivo drvo bas je vidna sto'no bih veliki dizajner ja rekao kolizija materijala.
U svakom slucaju - hvala ljudi na pomoci i sugestijama.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

A slikica?
:zbunj:
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Isto sam i ja rekao za masku gornje šine u mom stanu, pre jedno 14-15 godina ;)
Da je kod komšinice, više puta bi je montirao :D
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

I ti slikicu komsinice da posaljes :)
Al od pre 14-15 godina :haha:
drBouz
Majstor stolar

Post by drBouz »

Pa boj'o sam se da metem sliku - da me ne spalimo :) :)

https://scontent.fbeg10-1.fna.fbcdn.net ... e=698991D3
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

:prsgore:
drBouz
Majstor stolar

Post by drBouz »

Evo ima na slici i glavni pomagac koji se zove jos i odmagac... -"ova moja" nam je samo smetala... :)
*primecen tracak mozdane evolucije danas, citiram:"pa mozda ovo iznad i ne mora nista ako te mrzi da se smaras". Kraj citata. :)

https://scontent.fbeg10-1.fna.fbcdn.net ... e=698A6BEE

https://scontent.fbeg10-1.fna.fbcdn.net ... e=698A607D
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Lose prevodis sa zenskog :)
To ustvari znaci: nadrndacu se koliko god mogu, ako to ne bude sve kako ja hocu, i upicanjeno, i da sve bude u stilu, da mogu da se hvalim prijateljicama... :)

Inace.. izgleda odlicno
drBouz
Majstor stolar

Post by drBouz »

Pa sta ga znam. U smislu koji/kakav je majstor radio, meni se prilicno svidja, a cak i nije nesto traljavo :) . Ono, lepsi mi je (a i funkcionalniji) od ovih nekih plocastih sto imaju drugari i sestrica mi. Mislim meni licno i fosna za salovanje u principu bolje izgleda od bilo kog plocastog materijala.
Da me ova moja nije nagazila, pa reko' ajde daj da napravim da je skinem sa ... grbace, skoknuo bi bio do burazera, on covek ima u dvoristu ogroman nakovanj - pa bih izubijao ove flahove da bas izgledaju kao kovano gvozdje.
Greska koju sam (mislim) napravio je sto sam pritegao daske kada sam ih spajao, posto mislim da ta sabijena sila ima tendenciju oslobadjanja je l' - i da doprinosi malo krivljenju, posto se ne vidi ali kada se stane sa strane pa kad se nanisani jednim okom odozgo ka dole brzim pogledom ova spoljnja/bliza vidi se da su malo kriva. Pa sad, videcemo da li ce da se pokrive dodatno, posto sam iza stavio horizontalno poprecne daske na prednjim skroz gore i skroz dole (tockici su na toj poprecnoj iza), a na zadnjim su malo iznad, i ima iza prostora da se stave kosnici skroz preko. Mislim klize k'o slicuge po novom ledu. Patos/parket desno na samom kraju se malo uzdize razlika izmedju pod/plafon levo i desno je oko 1cm. Ova spoljnja kada se dovedu desno na jedno 20cm od kraja tu se sama vrate za jedno 5cm. Kad se stave skroz do zida stoje. Videcemo.
Inace ima prostora izmedju shina da se to napravi i od materijala malo debljeg od 18mm.
Dok sam dumao - da l' ce moci ili nece moci, pa ako nece moci, jedna od ideja mi je bila da isfikarim uzduzno donju sinu pa razdvojim te kolotragove/kanalice po kojima ide tockic za koliko treba, a gornju isto da isfikarim pa onda iza za toliko koliko treba odaljim drugu -onu sto je visak mi ostao :)
Sto nas dovodi do zakljucka da sigurno nisam prvi kome su tako neke ideje pale na pamet, i da sigurno postoje da se kupe te shine sa jednim kanalom pa se onda iza postavi druga na vec rastojanje koje treba.
Mada, da nisu drugari pripomogli tu malo konkretnim savetima - kapiram da bi jos bio na onom papiru sto sam ga nacrtao :)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Odozgo na dole ima tendenciju krivljenja od sopstvene tezine, ili su daske jednostavno takve.
U tom pravcu nema veze sto si daske stisnuo popreko.
Popreko moze da se krivi recimo zbog toga sto ti je okov samo na jednoj strani, a na drugoj daska gore i dole.
drBouz
Majstor stolar

Post by drBouz »

Pa da (ovo pod be). Posto je flah i uzan i elastican jako. Vise je tu zato sto mi se vise svidja tako nego da su klot daske, esteCki da tako kazemo. *i sad ne mogu da se dogovorim sam sa sobom da li da ofarbam tufnicama i te srafove ili ne :) Posto kao sto znamo, covek na zemlji zivi samo da bi gledao srafove i razmisljao koje boje treba da budu. To jest pola zivota. Drugu polovinu provodi u kupatilu i bavi se plocicama kao drugim po bitnosti detaljem u zivotu. *eno ova raja drugarska koja ne ume ekser da zakuca su me proglasili za majstora :) :) :)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Stavi flah i sa druge strane, probusi rupe za torbane kroz daske malo sire od samog torbana (mislim da je M5 najmanji koji mozes da nadjes, glava oko 13mm precnika), ofarbaj im glave u crno, ili ih bruniraj.

Ili.. zanituj flahove jedan za drugi kroz dasku.

I dobices pravi srednjevekovni izgled :)
drBouz
Majstor stolar

Post by drBouz »

Ima da budem k'o onaj pink panterov drugar u onoj epizodi sa zamkom. - posto me ova moja ionako vec juri po kuci i demolira k'o ona princeza tog lika u crtanom filmu :)
https://youtu.be/T0QktZ0yuqY?si=eSFuc8XhHmJokOyH&t=325
Post Reply