Ja zam razumeo da nije nedoumica da li ce mu se ploca ulegnuti na sredini/pri sredini zbog velikog eventualnog raspona - dakle smer gore-dole, t.j. -dole, posto je teret odozgo, nego da ce da mu se drmusa sto, da tako kazem da "mrda guzom" (smer crvenih strelica). Samo ne guzom, nego ceo sto. -A tu ce isto da pomogne gorepomenuto nesto preko cele duzine - sto ce na neki nacin da fiksira te noge malo cvrsce/kruce.
Ovih dana se selim, i bistrim da napravim sebi radni sto za fotografisanje - za komp sam napravio na ovu foru, sa 4 noge, one sto se usrafe, prvo sam imao pet, a onda sam kad sam se selio, drugacije rasporedio 4, ali to nemojte da me slusate niko, posto je meni to sto se sto malo drma totalno nebitno (da tako kazem - meni je to "forma"-koja ne utice na sustinu - a sustina je - radni ogroman sto na kome mi stoji komp i na kome radim.
E sad, taj za fotografisanje, naravno, bilo bi lepo da je od livenog celika ili betona, brat bratu jedno 500 g minimum

-posto mi za detaljne video snimke, jer umem svasta nesto da radim, i to 'ocu da snimim

- ako je kamera fiksna (na stativu) - treba i podloga da bude fiksna.
Kada sam bio u nemackoj, bio je jedan sto, jeste bio masiv, ali vrlo tanak, cak izuzetno elegantan za nemce

- ja sam mogao da podignem stranu opusteno - al' da ga zadrmam kad stoji - no way. Bio je nesto 2 soma eura, i bilo je "u ovom stolu nema ni jedan jedini metalni deo - sve je holz". Naravno, nisam ga snimio, a imao sam fotoaparat kod sebe, a zaboravio sam kako su bile konstruisane noge, i kako su bile postavljene, u smislu da silu koja deluje na plocu iz bilo kog ugla - odvedu na stabilnu prepreku.
Moguce da su bile ukosene, mada, nema sansone da se setim, secam se da su bile 4 i bez ikakvih fiksatora/stabilizatora dole.
Sto bi se reklo: pratim temu, jer i mene interesuje.