Drzac za cipele
Drzac za cipele
Htio bi napraviti ormarić za cipele sa "klasičnim" držačem:
https://iverpan.hr/oprema-za-namjestaj/ ... -cipela-2d
Zanima me kolika vrata trebaju biti da se može staviti na vrata i kolika je dubina ormarića?
Također me zanima mogu li montirati na vrata sa običnim sarkama i plinskim amortizerom koji ih drži put dolje?
https://iverpan.hr/oprema-za-namjestaj/ ... -cipela-2d
Zanima me kolika vrata trebaju biti da se može staviti na vrata i kolika je dubina ormarića?
Također me zanima mogu li montirati na vrata sa običnim sarkama i plinskim amortizerom koji ih drži put dolje?
Re: Drzac za cipele
kaze da stranica nije pronadjena.
Sredjen link.
- Kole-Stolar
- Majstor majstora
Ne radim ovakve stvri cesto al recimo da treba da uradim uradio bi tako sto kupim ovaj drzac prvo pa bi prislonio uz komad univera, uzeo neku obucu broj bar 43, prislonio pa izmerio ili ako ti je daleko da skoknes samo po mehanizam, nacrtas po ovim merama linije na neki univer ili lesonit pa izmeris kolko ti treba mesta.
Po ovom crtezu ja nebih pravio front manji od 380mm po visini (ovo je slucaj kad bi front preklapao obe horizontale).
Sto se ugradnje tice, naravno da mogu obicne sarke i gasni amorizer samo prethodno trebas izrcunati kolka ce biti ukupna tezina fronta sa ugradenim mehanizmom i preckama i prema tome postaviti odredeni broj sarki i amortizer odredene jacine.
Po ovom crtezu ja nebih pravio front manji od 380mm po visini (ovo je slucaj kad bi front preklapao obe horizontale).
Sto se ugradnje tice, naravno da mogu obicne sarke i gasni amorizer samo prethodno trebas izrcunati kolka ce biti ukupna tezina fronta sa ugradenim mehanizmom i preckama i prema tome postaviti odredeni broj sarki i amortizer odredene jacine.
Mlogo sam glup...
Koliko ja kontam... sarke su na donjoj ivici vrata.
Sta ce tu amortizer?
Neka od onih obicnih "bife" preklopnih polugica koje zadrzavaju da krilo ne padne OK, al cemu bi sluzio amortizer?
Koliko ja kontam... sarke su na donjoj ivici vrata.
Sta ce tu amortizer?
Neka od onih obicnih "bife" preklopnih polugica koje zadrzavaju da krilo ne padne OK, al cemu bi sluzio amortizer?
- Kole-Stolar
- Majstor majstora
Ovo kad se napuni sa obucom ako bi bio samo obican drzac bara front bi otvarao, samo zbog toga treba gasni amortizer ili vec neki drugi okov koji drzi vrata da se ne otvore i da ne prelaze ugao od 90 stepeni kad su skroz otvorena.
- maricaiivica
- Moderator
Neće da otvori tezina obuce obicnu sarku.
Ono jeste na laganoj klackalici ali nece.
Ono jeste na laganoj klackalici ali nece.
Bem mu misa... teziste bi moralo da bude pomereno ka unutra u odnosu na oslonac.
Mozda ne mnogo, ali mora da bude unutra.
Mozda ne mnogo, ali mora da bude unutra.
Tako je....obuća vuče front a gasni je tu da kad se otvori mekano spusti...
Bio sam na puzu pa nisam mogao malo pratit.
Uglavnom neka generalna ideja je da front bude 45cm svjetlog otvora + preklop sta bi ispalo nekih 48cm.
Ideja je bila da amortizer to lagano spusti, ali kad bolje razmislim čak ne mora se spuštat do kraja pa mogu staviti i "škare" koje će sve držati otvoreno taman koliko je potrebno.
Što se tiče mogućnosti da se samo otvori uvijek mogu staviti 2 malo jača magneta pa neka oni drže sve zatvoreno i na mjestu.
Uglavnom neka generalna ideja je da front bude 45cm svjetlog otvora + preklop sta bi ispalo nekih 48cm.
Ideja je bila da amortizer to lagano spusti, ali kad bolje razmislim čak ne mora se spuštat do kraja pa mogu staviti i "škare" koje će sve držati otvoreno taman koliko je potrebno.
Što se tiče mogućnosti da se samo otvori uvijek mogu staviti 2 malo jača magneta pa neka oni drže sve zatvoreno i na mjestu.
- Kole-Stolar
- Majstor majstora
Pa ako je tako ja nikad ne bih stavio magnete, tu mora da se cimne kad se otvara, bolje bih onda kupio neki drzac bara koji ima stelovanje da front uvek stoji u poziciji u kojoj se ostavi i ima mogucnost podesavanja maksimalnog otvaranja.
Takav okov ce i sigurno da radi sa obicnim sarkama a da se vrata nikako sama ne otvore.
Takav okov ce i sigurno da radi sa obicnim sarkama a da se vrata nikako sama ne otvore.
Ima i relativno slabih magneta, koji drze "taman" da se ne otvori samo, a maltene ih ne osetis kada povuces rucku.