Evo kako sam zamislio da to treba da izgleda (neki delovi su vec napravljeni).
Ovo su dva pogleda na gotov podizac montiran na plocu.

Ovako izgleda najkomplikovaniji deo u preseku:

A ovako u "explodiranom" pogledu:

Sve je pravljeno za ovu glodalicu, i naravno maksimalno je njoj prilagodjeno. Mozda nesto slicno moze da se izvede i za druge modele.

Za sad sam napravio vreteno, "glavnu podlosku" i spremio vodilicu. Poceo sam da pravim ove prstenove od poliamida koji ce drzati glavnu podlosku (a sa njom i celo vreteno), da ne mrda gore-dole. Opruzna "talasasta" podloska koje nema na slici (nisam mogao da je lepo uklopim u sabijenom stanju), sluzi da ponisti sve zazore koji su eventualno preostali.
Na gornjoj strani vretena je urezan navoj M6 i u njega ide jedan imbus sraf (koji ce biti osiguran kontra maticom, koje takodje nema na slici, i jos dodatno super lepkom), i koji ce sluziti da se podizacem moze raditi i sa gornje strane.
Navoj na vretenu je M10X1, tako da je pomeranje glodalice 1mm za svaki pun krug. Ako se jos iscrta kruzna podela na 10 delova na ploci oko ove matice, i na matici nacrta jedan zarez eto finog podesavanja u 0.1mm Ili cu napraviti jednu deblju podlosku u koju ce ovaj sraf da upadne, na njoj nacrtati podelu, a reper liniju nacrtati na samoj ploci.
Poliamid je fenomenalan za ovakve stvari, posto je malkice rastegljiv, tako da kada se u njemu ureze navoj on uvek "steze" oko vretena i tako ponistava zazor.
Verovatno cu dodati i duuuuugacko dugme za blokiranje glodalice, kako ne bi morao da se zavlacim pod sto da bih je blokirao u nekom polozaju. Manje vise je jednostavno, jedan stap od poliamida (ili bilo cega sto je pri ruci, na njegov jedan kraj duz ose ucvrscen sraf M8 tako da viri oko 2cm (tako je na originalnom dugmetu), i na kraju "kugla" da bude zgodno za ruku. Nacrtacu pa ce biti jasnije, samo jos ne znam tacnu duzinu.
Sugestije su naravno dobro dosle