kako se zove ovaj spoj na nashki - koji alat?
kako se zove ovaj spoj na nashki - koji alat?
kada se na images.google.com trazi "butterfly inlay" dobiju se slike spoja koji me zanima.
kako se na naski zove taj spoj?
hvala
z
kako se na naski zove taj spoj?
hvala
z
- peradetlic
- Majstor majstora
pa sama reč ti kaže
jer kod nas se to slabo i koristi
leptirov spoj bukvalno bi bilo leptirova krila :oskyldig:
jer kod nas se to slabo i koristi
leptirov spoj bukvalno bi bilo leptirova krila :oskyldig:
Last edited by peradetlic on 11 Feb 2013 13:26, edited 1 time in total.
za sve je kriv Toma Sojer
- peradetlic
- Majstor majstora
- peradetlic
- Majstor majstora
ovi su prvi u tome(odavno vec) http://www.youtube.com/user/hoffmannmachco 

Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
OK, ja ne kvalificiram ni kao 'dodavac alata' sto mi je trenutni rating na forumu, jer nikad nisam ni drzao glodalicu u rukama, pa morate razumit .. 
Shvacam da trebaju dvije cahure i da razlika treba bit debljina glodala.
Medjutim, pitam se ne bi li bila dovoljna jedna cahura koja proizvodi odstojanje jednako debljini glodala? Onda bi 'oblik' rezao bez cahure a 'rupu' sa cahurom?
z

Shvacam da trebaju dvije cahure i da razlika treba bit debljina glodala.
Medjutim, pitam se ne bi li bila dovoljna jedna cahura koja proizvodi odstojanje jednako debljini glodala? Onda bi 'oblik' rezao bez cahure a 'rupu' sa cahurom?
z
Ne bi, posto jedna caura koja pravi "zenski" deo, mora da drzi glodalo sa unutrasnje strane zenskog dela.
Druga, koja pravi "muski" deo, mora da drzi glodalo sa spoljasnje strane muskog dela.
A obe idu po istom sablonu.
Mogao bi da koristis bilo kakvu cauru, ako imas dva razlicita sablona za muski i zenski deo, koji se razlikuju za dimenziju caure ali je daleko lakse i jeftinije jednom napraviti dve caure, a onda praviti samo po jedan sablon za svaku velicinu leptira (ili bilo kog drugog oblika, nije obavezno da to bude leptir, na taj nacin se rade i intarzije).
Druga, koja pravi "muski" deo, mora da drzi glodalo sa spoljasnje strane muskog dela.
A obe idu po istom sablonu.
Mogao bi da koristis bilo kakvu cauru, ako imas dva razlicita sablona za muski i zenski deo, koji se razlikuju za dimenziju caure ali je daleko lakse i jeftinije jednom napraviti dve caure, a onda praviti samo po jedan sablon za svaku velicinu leptira (ili bilo kog drugog oblika, nije obavezno da to bude leptir, na taj nacin se rade i intarzije).