Iako se dosta napisano na forumu o ovome pomagalu evo kako sam ja to napravio.Budući da nemam puno prostora nisam mogao napraviti pravi stacionarni stol nego sam odlučio da to bude ploča koja se može spremiti kada se ne koristi. Ideju sam pokupio negdje na internetu.
Krenuo sam od ovoga

Ovako se kači ispod stola

I to je dosta za osnovnu funkcionalnost

Naravno da to nije najzgodnije ako morate dizati ili spuštati glodalo pa stoga treba napraviti i podizač. Krenuo sam od ovoga

Budući da nisam htio zatvoriti vrh glodalice jer su tamo otvori za hlađenje napravio sam to na ovaj način. Izrezao sam navojnu šipku 6mm i provukao ih kroz trio matice. Å ipke upadaju točno u otvore za šarafe koji se nalaze na vrhu glodalice

Ovako to nekako izgleda

Doda se još ručka i neki sitni detalji i u konačnici ovako izgleda cijela stvar

I to je to

Ploča ima rupu koja odgovara promjeru najvećeg glodala koje imam a kada želim koristiti manja glodala onda preko ploče prebacim 3mm MDF ploču jednakih dimenziija i na njoj napravim otvor koji odgovara veličina glodala koje koristim. Imam par takvih ploča koje odgovaraju glodalima koje najčešće koristim.
Naravno može se sad još dodati i neka bolja vodilica, sistem za skupljanje prašine i slično ali za moje potrebe i koliko ju ja koristim meni je i ovo dosta. Ono što svakako treba dodati su još par zaštitnih pomagala (featherboards, štitnik za ruke i sl.)