Tesrera za cirkular
Tesrera za cirkular
Postovani molim za pomoc. Treba mi testeta za cirkular za uzduzan rez predezno secem colu camovu suvu. Uzeo bih sa sto manje zuba posto mi je kombinirka roblandova i motor na cirkularu 1.5 kw trofazni ali po mom misljenju slabasan jer ako se malo uvije daska odmah stane testera neznam u cemu je problem. Sada se dvoumim izmedju makitine testere 210x30x16 zuba i freudove koja nosi oznaku LM 01 200x40x16+2 zuba jer ona ima i cistace. Ne radi se o novcu vec cime cu dobiti brze secenje cistiji rez i manje opterecivati motor. Hvala.
Last edited by nemanjas on 10 Jan 2020 20:38, edited 1 time in total.
- maricaiivica
- Moderator
- Kole-Stolar
- Majstor majstora
Cek cek, kako mislis cim se daska uvije ? Poprecno kad seces ne bi trebalo nista da se uvija jedino mi pada na pamet da se tebi daska pomer na stolu ili.... ?
Za poprecne rezove i da je 0.75kw morao bi da sece....
Imas li na toj masini razdvojni klin ?
Sto se tice kaisa mozda je nategnut ili poderan, izmeri sublerom, ako je sirina kaisa na gornjoj strani uza od sirine sajbe isto u gornjoj strani onda moras menjati kais jer se tu verovatno radi o klinastom kaisu i on radi tako sto se "zaglavi" u sajbi i ne sme da dodiruje unutrasnji ili ti donji deo sajbe (b** ga kako drugacije da objasnim
) jer onda vise nije zaglavljen i lako proklizava....
No najbolje procesljaj malo o postavljanju fotografija i daj nam nekoliko jer one ipak govore vise od 1 000 reci
ps. evo uputstvo: http://www.stolarskaradionica.com/forum ... php?id=212
Za poprecne rezove i da je 0.75kw morao bi da sece....
Imas li na toj masini razdvojni klin ?
Sto se tice kaisa mozda je nategnut ili poderan, izmeri sublerom, ako je sirina kaisa na gornjoj strani uza od sirine sajbe isto u gornjoj strani onda moras menjati kais jer se tu verovatno radi o klinastom kaisu i on radi tako sto se "zaglavi" u sajbi i ne sme da dodiruje unutrasnji ili ti donji deo sajbe (b** ga kako drugacije da objasnim

No najbolje procesljaj malo o postavljanju fotografija i daj nam nekoliko jer one ipak govore vise od 1 000 reci

ps. evo uputstvo: http://www.stolarskaradionica.com/forum ... php?id=212
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
- maricaiivica
- Moderator
- maricaiivica
- Moderator
- kriviekser
- Pred-majstorsko zvanje
Klin sam skinuo jer je debeo za testere koje koristim, trenutno mi je na masini freudova testera debljine 1.8 a klin je deblji. Nema cudnih mirisa ma da kajis slajfuje ynaci okrece motor kada blokira testera ali ne doyvoljavam da toliko slajfuje da bi se upalio kajis. leyajeve sam mednjao i na osovini i na motoru