Čitao sam forum nemojte me grditi odmah ako negde postoji ista tema. Doduše ima ih sličnih, ali ovakvu ne nađoh...
Elem.. U stanu koji je u izgradnji, na poslednjem spratu nema ploče, tj ide samo krovna konstrukcija.. Puna visina je u pitanju, pa želim da se u delu stana vide grede (tavanjače se kod nas kažu, valjda je tako).
Grede su čamove, i naravno već su postavljene.. Ne izgledaju loše, ali jesu malo naravno grube i zahtevaju obradu..
Razmišljao sam o dosta alata, o roto rašpi, šmirglanju brusilicom i čičak trakom itd, ali koliko vidim, za to je najpogodnije rende?
Razmišljanje mi je da umesto da bacim par hiljada rsd na materijal za gore pomenute metode, da jednostavno kupim rende..
Naravno, manje kvalitetno, ali računam, sad mi treba i ko zna kad opet

I još nešto, pošto su grede već postavljene, neću moći da priđem alatom do samog kraja, zbog zida, pa kako taj deo rešiti.. Da li smem onda vertikalno "povući" odozdo da i to obradim, ili da jednostavno to nekako ručno rešim...
U pitanju je 10 greda, dužine oko 4 metra, tj oko 40 metara za obradu, sa tri strane..
Hvala unapred !!