Posudice na strugu

Sve o obradi drveta
Post Reply
Pocetnik
Brzi dodavač alata

Posudice na strugu

Post by Pocetnik »

Pozdrav svima,

Zanima me da li neko zna, da li se na strugu za drvo mogu praviti drvene posudice...recimo oblika kao plasticne kutije za neke kozmeticke proizvode?Koliko je vremenski potrebno da bi se napravilo recimo hiljadu takvih posudica...?

Hvala
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

eeee odma hiljadu!!!(salim se naravno).:lol::lol::lol:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Pocetnik
Brzi dodavač alata

Post by Pocetnik »

Zanima me prosto zato sto se ne bavim takvim vrstama stolarskih radova...ali sam dobio jednu zanimljivu ponudu.Prosto me zanima da li je nesto tako izvodljivo, koliko vremena treba i naravno da li je isplativo?
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

:)

Davno pre petnaestak godina,video sam strug koji to radi iz dve operacije,burgija busi i pravi rupu,a sledeca operacija je profilisani noz sa boka koji iz jednog prolaza(ili ukopavanjem,neznam kako da ga nazovem),pravi spoljni izgled,
znam da su drvo nekako pomerali bez zaustavljanja glave,islo je sve jako brzo,oni su pravili casice za ljutu,ili svecnjake.
Gaga
Majstor

Post by Gaga »

Pocetnik wrote:Pozdrav svima,

Zanima me da li neko zna, da li se na strugu za drvo mogu praviti drvene posudice...recimo oblika kao plasticne kutije za neke kozmeticke proizvode?Koliko je vremenski potrebno da bi se napravilo recimo hiljadu takvih posudica...?

Hvala
Naravno da na strugu za drvo mozes napraviti drvene posude i to raznih oblika. Koliko je vremena potrebno, moras da znas koji je to oblik
i iz koliko djelova se sastoji. Svojevremeno sam radio nesto slicno, nepravilnog oblika, vadjeno iz oblice i u sredini rupa za samo jednu
flasicu nekog skupog parfema.
Faktor: "Vrijeme" zahtijeva vise informacija.
Isto tako i "Isplativost". Znaci moras eksperimentalno uraditi i tek onda ces dobiti odgovor na ova pitanja.
danko31
Majstor

Post by danko31 »

Kako da ne .Mozes praviti sta pozelis ,samo si ogranicen u velicini (fi) predmeta koji pravis.Imam dva struga i radim profilnim nozevima razne drangulije .Do sada najveci posao mi je 27000 kuglica fi 40 mm na malom strugu,10000 kutijica za nakit.
emcanke
Majstor

Post by emcanke »

Pocetnik wrote:Pozdrav svima,

Hvala
Kada su ti ponudili posao, da li su uslovili i dizajn, dimenzije, vrsta drveta, finis... imajuli uzorak ili bar sliku kako treba da izgleda, ili je sve proizvoljno?
Post Reply