Mislim da je ovo najprikladnija tema za moje pitanje.
Skontao sam ovaj you tube ili sketcup ili šta je več koji je okačen...skontao sam dimenzija ovih falceva, čepova, rupa, donjeg futera i sve i počeo sa izradom prozora koji je pri samom kraju. Prozor ima spoljne dimenzije (101x86 spoljna dimenzija futera). Isti trebam da postavim na radionicu i pošto će mi to biti prvi prozor sa standardnim dimenzijama želeo sam da mu uglavim roto okov tj. da ima mogućnost da se otvara kao i svaki drugi prozor ali i da se kipuje pri čemu da se ne kipuje tako što se najpre zabravi sa donje strane pa se otpusni ona polugica sa gornje strane već da se željeno otvaranje bira na ručici.
Znam da mi to nije nužno obzirom da je za radionicu ali pošto mi je ovo prvi želeo sam da napravim ovo za sebe "muštuluka radi" i da se naučim. U životu uvek ima prvi put.
Eh sad kod nas u pridavnicama u gradu takav okov nisam našao ali mi je je u jednoj prodavnici rečeno da danas kod njega dolazi trgovac iz Dabela i da će da naruči takav okov.
Pregledom sajta ove firme naišao sam na ovo
http://www.dabel.rs/wp-content/uploads/ ... ATALOG.pdf
Eh sad,...ja sam planirao da kupim ovaj "compact - S" jer smatram da on omogućava okretno i nagibno otvaranje uz pomoć ove jedne ručice sa slike.
Ono što mene buni su tri stvari a to su:
1. Koju veličinu kupiti ( ja mislim ovu za visinu krila od 801-1000 i širinu krila od 611-810) AKO NIJE ISPRAVITE ME!
2. Da li uz ovaj okov dobijam ovaj SREDNJI ZATVARAČ ili ga trebam posebno kupiti i koliko prihvatnika ide uz ovaj srednji zatvarač za ovu dimenziju prozora pošto je to naglašeno da ide odgovarajući broj prihvatnika? i
3. Koliki su dimenzije utora za postavljanje ovog mehanizma i da li se utor za postavljanje ovog mehanizma izradjuje na sve četiri strane krila...u stvari gde da nadjem ugradne mere za ovaj mehanizam pošto na slici ima više delova nego ovi noviji televizori?
Napominjem da sam iskopirao mere iz ovog tishlerovog prikaza koji je više nego odluičan i prava je šteta što nema prikaza za dvokrilne prozore sa i bez prečke i sve ono što je najavaio.
Hvala na odgovorima unapred.
Pozz
*** mbole ***
ispravljen link