moja mašina

Sve o obradi drveta
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Dobar ti je ovaj link. Poslao sam im upit za cene.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Đorđe
Moderator
Moderator

Post by Đorđe »

Velja wrote:Poslao sam im upit za cene.
javi šta su ti odgovorili,bas me interesuje???:)
ako nije problem??

pozdrav!!
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

nije problem ni najmanje!
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Bojane, da li si bio kod tog majstora sto pravi masine? Uslikaj nesto sto pravi da vidimo i mi ostali. Sta je sa cenama? Da li pravi slozenije masine (kombinirke)?
Đorđe
Moderator
Moderator

Post by Đorđe »

Velja wrote:nije problem ni najmanje!
Veljo, jesi li dobijo odgovor? Kakva je firma jel ozbiljna ili "poštena"?
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Djordje, nista mi nisu odgovorili. Jos uvek.
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

velja wrote:Bojane, da li si bio kod tog majstora sto pravi masine? Uslikaj nesto sto pravi da vidimo i mi ostali. Sta je sa cenama? Da li pravi slozenije masine (kombinirke)?
Pravi mašine koje hoćeš. Kombinirke, cirkulare, oštrilice za testere, banseke, odnosno šta god želiš. Trebalo bi neki dan da odem da odnesem noge za frez, tako da ću da ga pitam.
Đorđe
Moderator
Moderator

Post by Đorđe »

Bojan wrote:Pravi mašine koje hoćeš. Kombinirke, cirkulare, oštrilice za testere, banseke, odnosno šta god želiš. Trebalo bi neki dan da odem da odnesem noge za frez, tako da ću da ga pitam.
jel možes uslikati neke njegove radove?? E da pitaj tog majstora jel pravi tračne šlajfarice koja im je cena???

Image

Hvala!

Pozdrav
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Dok se ja ne smislim i ne odem do njega, evo vam broj telefona, pa se informišite iz prve ruke, kako ne bi mislili da zarađujem na Vama :) 012 449 590, tražite Stanoja (kao - Stanoje), ili Iliju , njegovog sina. Obojica su majstori, pa će moći da vam kažu sve što vas zanima.

Kažite da ste broj dobili od Bojana iz pošte, možda će da mi smanji neku cenu na buduće radove ... ;)
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Evo par slika, ne zamerite na čistoći u radionici...

Image

Ovo je cela mašina. Možda ugao nije dobar, a ni masivnost se ne može oceniti sa slike, ali je prilično velika i stabilna. Kao što sam i ranije rekao, širina glave je 50 cm, ali se koristi samo 40 cm, zbog firunga sa desne strane abrihtera. Å irina dihta je celih 50 cm.

Sa leve strane se nalazi deo za cirkular, u sredini abrihter, ispod diht, a sa desne deo za šlicovanje.

Image

Ovo gore je deo sa desne strane - cirkular sa drvenim firungom. Naravno, nije sjajan, ali za neke poslove služi.

Image

Na gornjoj slici se vide neki detalji dihta. Naravno, opet ugao nije sjajan, ali se bar nešto vidi.

Image

I na kraju deo za šlicovanje.
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Ovo li je pravljena mashina??! Meni deluje kao fabricka. Koliko ti je stabilna osnova dihta? Koliko je debela ploca abrihtera i koji je materijal? Da li masina mnogo vibrira?

Velja
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Mašinu je pravio majstor sa gornjeg telefona. Koliko je stabilna osnova? Verujem da ne postoji stabilnija osnova od ove. Debela ploča abrihtera? Pff... NE bih znao dok ne izmerim, ali je prilično debela, da ne lupim, al aj recimo 5 mm. Materijal? Definitivno nije aluminijum, verujem da je neki... čelik? Ili nešto slično. Da li mašina vibrira? Jedino kad je zemljotres... :) Vibracije ne postoje na ovoj mašini. Verujem da ima preko 400 kila...
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Dobraje mashina. Vidjao sam takva resenja. To dobro radi. Da li imas na dihtu mehanizam za transport daske (ona dva valjka sto vuku dasku?).
Koliko bi kostalo da se napravi takva masina ili koliko je tebe kostala? Znam da si dao broj telefona ali da nas 50 zove coveka i da ga davi oko istog pitanja malo je bezveze.

Velja
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Ionako mi se skoro žalio kako niko više ne želi da mu se prave mašine... :)

Koliko je plaćena, to više niko ne zna. Imam je preko 10 godina, kada su još radile markice, a plaćano je u delovima, odnosno po završenim etapama.

NA dihtu postoje dva valjka koja vuku komad kroz isti. Naravno, kao i kod svakog dihta, dok ne povuče dalji valjak, malo se daska izdubi...
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Pazi, ako je "bugarka " 3000 evra a model 30 mozda cak i 2500 (ne znam da li je to sa porezom ili bez), masina koja je slicna holzmann-ovim masinama pitanje je koliko bi on naplatio takvu masinu. Dalje pitanje je transporta. Nije problem razdaljina, ali treba da nadjes prevoznika, da se dogovoris oko termina i jos hiljadu poteskoca koje mozes da imas kad neke usluge koristis povremeno.
Nego kad ce ta prinova i kako napreduje krevetac?
Post Reply