Ideja je sledeca:
Imam zelju da pokusam napraviti nesto sasvim novo (bar ja to nikad nigde nisam video) i ne znam dal je moguce i cime bih to izveo zato trazim vasu pomoc

Radi se o grebanju ili peskiranju drveta (sad videcemo sta ce se bolje pokazati) tacnije zelja mi je da pokusam napraviti za pocetak kuhinjske frontove.
Ja sam zamislio da to izgrebem ili bilo kako drugacije (ako neko ima ideju kako bi moglo) da dobijem po drvetu neke sare ili ogreboine a posle da se to recimo bajcuje pa se obrusi (da bajc bude samo u sarama) i na kraju samo tretira uljem ili da se radi recimo belim poliretanom a posle crvenim i na kraju se izbrusi da se dobiju sare koje su izgrebane u crvenoj boji a ostalo da bude belo. (znam da postoje patine ali to nije ono sto sam ja u glavi zamislio kako bih zeleo da izgleda).
Sve u svemu ideja mi je da drvo ima teksturu (tj sare ili ogrebotine) koja izgleda kao da je ono staro a da se povrsinski tretira premazima koji bi mu dali moderan izgled.
E sad dal je neko imao kakva iskustva sa nekim grebanjem il mozda zna koja bi vrsta drveta bila pogodna ?
Meni se sve nesto vrzma po glavi lipa....
A dok ovo pisem kroz glavu mi prolazi i medijapan ma da nemam ideju kako bi on reagovao na neko saranje ili grebanje....
ps. imam jos nedoumica mnogo al kako i ne bi kad nemam pojma sta cu i kako, no prvo hocu da dobijem te sare ili ti ogrebotine a ako uspe natavicemo dalje sa mozganjem i pitanjima oko povrsinske obrade