bajcovanje furniranog mdf-a ,pomoc

Sve o obradi drveta
Post Reply
rajko4serbia
Zarezivač olovaka

bajcovanje furniranog mdf-a ,pomoc

Post by rajko4serbia »

poz svima,

Potrebna mi je pomoc oko bajcovanja furniranog (hrastovog)mdf-a.Naime radim kutiju za neku brosuru dimenzija s25 x d35 x v3 cm. Sve stranice kao i dno secem po 45stepeni da bih dobio idealan (estetski) spoj.

1. Javlja mi se problem u istom tom spoju imam na coskovima do 1mm rupu... Onoliko koliko znam to ispunim tutkalom al nemam iskustva kako ce se ponasati kad ga premazem bajcom.
2.drugi problem je u samom mdf-furniru,na spoju furnira ka ga premazem bajcom ostavlja liniju spoja.

zamolio bih vas koji imate iskustva sa furniranjem odnosno bajcovanjem da mi pomognete...

hvala
knez91
Šegrt

Post by knez91 »

koliko znam prilikom bajcovanja ako ti je ostao negde lepak da ce on biti drugacije nijanse (tj svetliji)...

ali mislim da treba da trazis resenje u spoju, tj zasto ti se pojavljuje rupa... vrv nsi dobro sasekao te uglove .....
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Takve fine stvari koje treba da izgledaju perfektno se ne rade od furniranog materijala, vec se prvo napravi kutija pa se naknadno furnira.
Upravo zato sto se pomenuti problemi gotovo nikako ne mogu izbeci.
rajko4serbia
Zarezivač olovaka

Post by rajko4serbia »

danas sam isekao na CNC-u delove i sad krecem u sklapanje kutije,e sad to ce biti sajdziski posao nanosenja lepka i spajanja kacim slike kad zavrsim.

ako neko zna dal mogu da rupice u koliko ih bude napunim tutkalom i kako ce to primiti bajc?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

rajko4serbia wrote:rupice u koliko ih bude napunim tutkalom i kako ce to primiti bajc?
nikako :)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
rajko4serbia
Zarezivač olovaka

Post by rajko4serbia »

ufffff dal imate nekog da mi preporucite da mi izfurnira i izbajcuje tu kutijicu treba mi do petka vece.?
knez91
Šegrt

Post by knez91 »

ahahha o kom petku pricas, ovom?
u okolini nis ili subotice daj mesto?
da ljudi znaju...

imam jedno pitanj ako je to mala kutija sto nisi radio od drveta pa bi lakse resio te probleme, a ne furnir....
rajko4serbia
Zarezivač olovaka

Post by rajko4serbia »

iz beograda sam

zato sto mi je trazeno da stranica kutije bude 3-4mm... :( sto znaci da radim od spera pa furnir ili ovo sto sam pokusao sa furniranim mdf-om (da bi ubrzao proces) sto znaci da cu najverovatnije produziti proces al na greskama se covek uci...
btw ne znam da furniram a ni ne poznajem nekog ko zna.
Post Reply