Koliba od oblica - saveti

Deo foruma namenjen velikim projektima, koji ne spadaju u nameštaj
gnevzmaja
Zarezivač olovaka

Koliba od oblica - saveti

Post by gnevzmaja »

Pozdrav svima.

Zanima me mogu li dobiti savet ko mi u Srbiji moze sagraditi ovakvu kolibu od punih oblica, kao i procenu troskova izgradnje.
Rec je o dupleksu koji je 8x8m u osnovi - 64 kvadrta, isto toliko gore, podeljen po vertikali, dakle dve funckionalne celine.
Kao sa slike.
Procena me zanima za grube drvene radove bez temelja, finih unutrasnjih radova itd...
Mesto izgradnje bi bio Kopaonik - vikend naselje
Zahvalan bih bio za kontakt graditelja, naravno graditelj bi trebalo da bude sa iskustvom u slicnim projektima.
Ako je zabranjeno reklamiranje, molim za privtnu poruku sa kontaktom.

Unapred hvala.

Image
Last edited by gnevzmaja on 26 Apr 2011 15:43, edited 1 time in total.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Dobra ti ova kuca samo mi se ne uklapaju ove cetvrtaste grede od krova u ovu "pricu" posto je sve od masinski obradjenih oblica!

Potrazi po Hrvatskim sajtovima drvenih kuca ima kod njih firma koja kuce pravi od balvana neobradjenih masinski vec onakvih kakve ih je priroda stvorima m2=750evra!

Evo ti br covjeka iz Kolasina koji radi sa ovakvim brvnima tj. poluoblicama!
Å anjo Ilinčić
+382 68618780
Image
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Procitaj ovu temu

viewtopic.php?id=2289&p=1
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nesto jako slicno ovome sto je na slici stoji ko reklamni uzorak na Novosadskom autoputu preko puta Galenike.
Ne prolazim ovih dana tuda, al ako si zainteresovan mogu da nabavim tel. (obrnucu drugom rutom, samo nemoj da ocekujes da bude sutra :))
gnevzmaja
Zarezivač olovaka

Post by gnevzmaja »

hvala na informacijama, ovo vrlo lepo izlgeda, istina da sam se nadao manjoj cifri od 750 po kvm ali sta je tu je

pozdrav
gnevzmaja
Zarezivač olovaka

Post by gnevzmaja »

mbole wrote:Nesto jako slicno ovome sto je na slici stoji ko reklamni uzorak na Novosadskom autoputu preko puta Galenike.
Ne prolazim ovih dana tuda, al ako si zainteresovan mogu da nabavim tel. (obrnucu drugom rutom, samo nemoj da ocekujes da bude sutra :))
E prolazicu ja tuda ovih dana pa cu da obratim paznju
hvala
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Ta kuća je i na ciganskim rupama u Zemunu sa E-75 ,video pre jedno mesec dva nisam sliko !!
Dva put zine , a tri put slaže
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

gnevzmaja wrote:
mbole wrote:Nesto jako slicno ovome sto je na slici stoji ko reklamni uzorak na Novosadskom autoputu preko puta Galenike.
E prolazicu ja tuda ovih dana pa cu da obratim paznju
hvala
Kad ides ka Novom Sadu, sa leve strane, malo pre Metroa.
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

A sta je sa ovima sa sajta kolibica.com? Ima ih u linkovima na glavnoj strani. Na sajtu postoji katalog kuca, a pise da su cene 250-450 eur/m2... A, kuce su (bar meni) bas lepe...
Last edited by Nikola on 28 Apr 2011 10:26, edited 1 time in total.
Trt, mrt, zivot ili smrt!
Z@P
Majstor početnik

Post by Z@P »

gnevzmaja
Zarezivač olovaka

Post by gnevzmaja »

Hvala na korisnim linkovima.
Voleo bih da cujem i misljenja za i protiv masinski obradjenih naspram prirodnih oblca, s obzirom na to da je cena neretko vise nego duplo povoljnija u korist masinski obradjenih. Koje su objektivne prednosti prirodnih osim subjektivno vizulenog "prirodnijeg" izgleda.
sloba10
Majstor majstora

Post by sloba10 »

Упореди са разликом у ходању асвалтираном улицом и шумом.
Дођох, видех, побледех
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Evo ti i ovaj sajt Ovi rade jednu upravo Na Popovici !! Fruška gora http://www.stecocentar.com
neso_b
Dodavač alata

Post by neso_b »

Moj prijatelj je nedavno kupio brvnaru ''Steco'' Bijeljina i kad je namontirana ilzgledala je dobro.
E sad da li zbog klime ili nečeg drugog nebitno gradja se rasušila tako da ima mjesta gdje je jedan centimetar šuplje. Gazda je dolazio na reklamaciju i stvarno rekao da će sve da sanira ili da skine kuću i vrati pare a što se tiče njega bio je više nego korektan samo da se problem riješi. Moje mišljenje je da su profili koji su korišteni nedovoljno suvi i da su previše tanki. Debljina zida kuće je od 3 cm na spojevima do 3,7 u centru ''oblice''. Oblica nije oblica već je u obliku slova D.
Napominjem da je mjesto, gdje je brvnara montirama, sa čestim kišama i ljetnim temperaturama oko 40 stepeni. Kiše ne da padaju nego lijepe se po zidu zbog jakog vijetra (kiša pada sa strane kako mještani kažu). Na ovom modelu kuće balkon je iznad dnevnog boravka nekih metar širine pa je i balkon bilo neophodno zaštiti ''persijanima'' da ne prokišnjava dnevni boravak (ne prokišnjava nego pliva).
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Pa naravno sve je to da prođe, a da ne zaboli ! Hmm
Post Reply