Tipovi "montaznih" kuca
Nesto mi se ovde ne slaze. Ta folija ili treba da je paropropusna ili da je parna brana (odnosno paroNEpropusna). Ne moze da bude i jedno i drugo.
Obzirom da je "specijalna" folija sa spoljasnje strane lici da treba da bude paropropusna.
Parne brane (odnosno paroNEpropusne folije) se postavljaju sa unutrasnje strane na horizontalnim povrsinama ispod izolacije, kako bi sprecile da para ovlazi izolaciju.
Obzirom da je "specijalna" folija sa spoljasnje strane lici da treba da bude paropropusna.
Parne brane (odnosno paroNEpropusne folije) se postavljaju sa unutrasnje strane na horizontalnim povrsinama ispod izolacije, kako bi sprecile da para ovlazi izolaciju.
Objekat pravim na vec postojeci objekat,star nekih 130godina,zidan kamenom i poplocan hrastovim gredama 15*15 iz tog razloga i pravim montazno,ne bih voleo da ga nepotrebno opteretim,ponude su smesno skupe od 14000e,za povrsinu od 55m2,samo zid okolo i krov,normalno i brodski pod da poravnam postojeci.A da visina podruma nad zemljom je 190cm.Imam i dilemu krova(za sada),inace kao i sve u zivotu i to ce se resiti a onda ce te imati fotoizradu.
Ja bih stavio tu ivericu posto je vec imas,a preko lepis stiropor koji ne pije vlagu.Lepak kojim lepis stiropor je otporan na vodu tako da nema nikakve veze sa ivericom koja ce da izdrzi dok sa lepak osusi.Koristi lepak mislim da se zove CM11,sa njim se lepe i plocice i dobro drzi.Racunam da preko stiropola na spolja postavljas jos jedan sloj lepka i mrezicu pa posle neka fasada tipa bavalit ili neka druga koja se plastificira tj plasticna je pa posle sve to i peres crevom.Ako sam mogo nesto da ti pomognem to je to
Nisam siguran da bih se usudio da stavim sirovu ivericu, pogotovu ambalaznu (najgoru). Ne poznajem sve faktore koji uticu, al bojim se da je rizik preveliki.
Opet cena od 14KE mozda i nije tako smesna. Tipicne cene za prizemne objekte, bez temalja u sivoj fazi, su reda 200-250E po kvadratu. 55*200=11000 odnosno 55*250=13750, al ti jos imas problem da to nije prizemlje vec 190cm visine. Kad malo bolje razmislis "samo zid okolo, krov i pod" su ustvari cela kuca
Dobro treba jos vrata i prozori, al verovatno ces i to imati.
Opet cena od 14KE mozda i nije tako smesna. Tipicne cene za prizemne objekte, bez temalja u sivoj fazi, su reda 200-250E po kvadratu. 55*200=11000 odnosno 55*250=13750, al ti jos imas problem da to nije prizemlje vec 190cm visine. Kad malo bolje razmislis "samo zid okolo, krov i pod" su ustvari cela kuca

Da, u pravu si sa načinom postavke kao i u vezi folije, bio sam pomalo premoren pa nisam najbolje objasnio koja se polaže spolja a koja iznutra.mbole wrote:Nesto mi se ovde ne slaze. Ta folija ili treba da je paropropusna ili da je parna brana (odnosno paroNEpropusna). Ne moze da bude i jedno i drugo.