Tipovi "montaznih" kuca
Ušteda je čudo nego šta!!! a sa papirima iz opštine sa srećom pošto me dugo nije bilo na forumu ( razlog familjijarna posla oko "nezakonite gradnje" srbi su čudo) sa srećom.Dule wrote:Odlucih se za dve vode(nadjoh mu neke prednosti),sada cekamo da stignu papiri iz opstine pa krecemo u radove,uz Bozju pomoc

Nema mu druge prednosti nego imam utisak da ga je lakse napraviti,a na strani gde moram da ga zatvorim ispunom mi je idealno mesto za natpis radnje i ko bogom dato za reklamu,da li smem zidove da pravim od stafne 8x5,a gore sam resio "binder" od dasaka.
Sto se tice Srpskog posla i ja sam godinu dana radio da bih legalizovao bespravno napravljenu radionicu u mom dvoristu a ispalo je na kraju super,imam 240m2 legalizovanog prostora.
Sada cekam da stignu papiri da bih ista radio,"koga zmija ujede i gustera se plasi"
Svaka sugestija je dobro dosla
Sto se tice Srpskog posla i ja sam godinu dana radio da bih legalizovao bespravno napravljenu radionicu u mom dvoristu a ispalo je na kraju super,imam 240m2 legalizovanog prostora.
Sada cekam da stignu papiri da bih ista radio,"koga zmija ujede i gustera se plasi"
Svaka sugestija je dobro dosla
Za ta neka pitanja (tehnicke prirode) moras mi poslati skicu objekta, ali u principu trebalo bi da zadovolji to sto si pomenuo (stafna 45x80) i "binder" od "colare", s' tim sto ispunu bindera (ako je veci slobodan raspon) moras raditi od "38". Trazi, mogu ti poslati neke radionicke crteze.
pozz
P.S.
Cetvorovodi krov je kudikamo prostorno stabilniji i gotovo da mu spregovi nisu ni potrebni.
pozz
P.S.
Cetvorovodi krov je kudikamo prostorno stabilniji i gotovo da mu spregovi nisu ni potrebni.
Osnova je 11x5.2m,
Spoljni zid sam planirao od stafni,a spolja iverica sirova 10mm,na nju stiropor 5cm,mrezica i fasada,
unutrasnjost zida gipsana tabla 12mm.
Krov od bindera,preko letve i pokrov crep,sa donje strane letve i gipsana tabla.
Unutrasnjost jedna(nema pregradni zidovi)
Na duzoj strani ulazna vrata i celom duzinom maksimalno svetlarnici koji bi trebali da nastave i na jednoj kracoj
Ukratko to je to,ako mozes i ako te ne mrzi makar skicu bindera sa dimenzijama.
Spoljni zid sam planirao od stafni,a spolja iverica sirova 10mm,na nju stiropor 5cm,mrezica i fasada,
unutrasnjost zida gipsana tabla 12mm.
Krov od bindera,preko letve i pokrov crep,sa donje strane letve i gipsana tabla.
Unutrasnjost jedna(nema pregradni zidovi)
Na duzoj strani ulazna vrata i celom duzinom maksimalno svetlarnici koji bi trebali da nastave i na jednoj kracoj
Ukratko to je to,ako mozes i ako te ne mrzi makar skicu bindera sa dimenzijama.
Last edited by Dule on 02 Aug 2008 16:54, edited 1 time in total.
I ja sam se mislio oko samogradnje, ali sam odustao kada sam video koliki je posao praviti čitave zidove i posle ih dizalicom slagati na mastu gradnje. Otišao sam u http://www.montaznekucejevtic.com, odradili su mi sve, samo 200€ po m2. Brzo, uz poštovanje rokova. Standardni kvalitetni materijali. Topla preporuka.
- milan_carpenter
- Majstor početnik
- dragisa dragisa
- Majstor