Pokrivanje nadstresnice

Deo foruma namenjen velikim projektima, koji ne spadaju u nameštaj
bobpp
Precizni šegrt

Re: Pokrivanje nadstresnice

Post by bobpp »

Pa svaka cast na prikazu :prsgore: . A ja upinjao ramenom u stub da vidim koliko se mrda,to mi je vrhunac tehnike :D

Trebalo bi sve da bude dobro spojeno i da se ne mrda a sem toga postoji i mogucnost da ce jedna strana biti pricvrscena za kucu (mada nisam jos siguran).Po svemu sudeci taj problem je resen.

Ostalo mi jos da vidim sta da uradim sa krovom...Mozda je neko radio pa da mi kaze ako se zeznuo :D
Mislio sam da ako dodam gore jos jednu staflu imao bih za svaku limenu plocu tacno 3 oslonca celom duzinom sa prakticno 40cm razmaka izmedju njih.Znam da po nekom PS treba da bude letva horizontalno na plocu i na svakih 35cm (za crep-lim,kod drugih je mozda drugacije u zavisnosti od sare) ali ne znam nikog da je to ispostovao za supe,garaze i otvorene nadstresnice.Stavljaju ljudi svakako,bude tu i po metar razmaka i svasta...Pa se pitam da li bi to moglo i tako ili bi pravilo "stomak" izmedju posto oslonac nije horizontalno vec vertikalno u odnosu na tablu lima?
maricaiivica
Moderator
Moderator

Re: Pokrivanje nadstresnice

Post by maricaiivica »

Za letvu i štaflu, nisam pametan. Realno, očekivano je da se pod teretom ispravlja lim, ali iskustva baš nemam.

mbole, taj račun je na mestu ali tu postoji par ali.
Zaboravljaš da je krov pod uglom, da su dva stuba kraća.
Računicu će pokvariti i svaki "labaviji" spoj, bilo onaj na anketima, bilo na spoju grede i gvožđa. Sam krov opet ima neke elastičnosti...
Zanimljivo bi bilo ovo izmeriti u stvarnosti, ali nema toliko zaludnih ;)
Post Reply