Ne pricam ja o strucnim istrazivanjima, vec o prostom razgovoru sa devojkom koja tamo radi u laboratoriji. I o "malo" prethodnog znanja. Taman koliko da shvatim cega sve ima unutra.
O da.. nema katrana.. a etilen glikol je cista ljubicica
Daj...
Ako cemo bas...
Od svega onoga sto se nalazi u obicnim cigaretama.. nikotin i katran su najmanji otrov

Raspitaj se malo, ako imas nekoga ko radi u duvanskoj industriji (ne kao viljuskarista, vec kao tehnolog).
Znas kako me sekira misljenje nepusaca o mirisu cigareta? Taman koliko i ove naparfimisane, iza kojih ne mozes da prodjes ulicom.
Al to je danas "fancy"... Ne daj dva bozeta da imas svoj prirodni miris. Svidjalo se on nekome ili ne, bio moderan ili ne.
Sladunjav miris je "ugradjen" u to, i potice upravo od pomenutog etilen glikola. Mozes ga maskirati koliko god hoces... i dalje je tu.
Da... ja jesam prilicno specifican sto se toga tice. Ja jednostavno volim miris duvana, i miris pune piklse.
Pomenuta pepeljara.. nije puna zato sto sam otresao 10 cigareta u 5 minuta, vec zato sto je nisam ispraznio ko zna od kada

Ta stoji na radnom stolu, i generalno se retko koristi. Ostale su "strateski rasporedjene" po celom stanu.
Ja volim taj miris. I uzasno me nerviraju konobari u kafani koji mi svaki cas prazne pikslu.
Imam jednu velicine noksira, koja mi stoji na natkasni pored kreveta. Prazni se kad pocne da preliva

(kao i sve ostale)
To ne znaci da nisam "varilac", al nije vezano za sadrzaj piksle
A "strucna istrazivanja" sluze za one koji umeju da ih razumeju. Nisu za novinare koji pokusavaju da ih prepricaju, a ni osnovnu skolu nisu zavrsili kako treba, nisu za neobrazovane iz date oblasti... a pogotovu nisu za one sto misle da su najpametniji, i da ako oni nesto ne razumeju, onda mora da je to neko muvanje, posto su naravno oni najpametniji, i nije moguce da nesto ne razumeju, nebitno sto obrazovanja za datu temu nemaju ni mali odmor.
Oooo. al imam iskustva.. da... ja sam "iskusan" alkoholicar, pijem vec 40 godina. A o alkoholnim picima, ne znam apsolutno nista, osim da razlikujem ukus vinjaka od ukusa vekije
Da.. znam da sastojci mogu da se kupe posebno.
Samo se pitam.. zasto nisu odavno pohapseni svi koji jako ozbiljan otrov (kao sto je koncentrisani nikotin), prodaju po oglasima?
Zamisli da sutra nadjes oglas: prodajem arsenik, javite se na tel...
Sustinski, radi se o jednoj neregulisanoj kategoriji, u kojoj se lovi u mutnom na veliko, prodaje ono za ono, kontrola ne postoji, a radi se o proizvodima koji imaju ozbiljan uticaj na zdravlje ljudi... jbt... pasteta koju kupujes u samousluzi prolazi mnogo strozije kontrole.
I pri tom su zarade ko da valjas kokain.
Moja nikada ne mora da bude zadnja.
Ja sam na ovom forumu "trodupli covek" sto bi reko pok Nesa Radulovic.
Sa jedne strane, na njemu ucestvujem kao i bilo koji drugi korisnik. Dajem svoje komentare, ucestvujem u diskusijama, bez apsolutno ikakvih privilegija.
Sa druge, duzan sam da svoju funkciju obavljam, i da sankcionisem svako krsenje pravila foruma, nepristojno ponasanje... itd...
Apsolutno nebitno je da li je to u skladu ili u suprotnosti sa mojim privatnim stavovima, da li sam ja ili neko drugi taj koji "trpi". Cak naprotiv... mnogo puta sam dozvolio da diskusija koja se vodi sa mnom ode mnoooogo dalje, nego sto bi to bilo da je bilo ko drugi bio u pitanju.
To sto neko ne shvata da je to moguce raditi istovremeno... zao mi je...
Ako "nema potrebe da sirimo temu".. sto si je zapocinjao?
Ovo je forum.. po definiciji sluzi tome da ljudi razmene misljenja o nekoj temi.
Uvek.. ali uvek... cu priznati nekome da je u pravu ako to potkrepi argumentima.
Argumenti nisu:
to je zato sto ja to tako kazem
ja to tako radim vec godinama
to se oduvek tako radi
@marica
Telo je neopisiv lazov