Pušenje

Neobičan forum, ali po meni veoma bitan
User avatar
mbole
Profesor
Profesor
Posts: 14968
Joined: 22 Oct 2007 01:26
Location: Batajnica, Zemun

Re: Pušenje

Post by mbole »

:prsgore:

Kazu da postoji zamena za ovo, koja je mnogo zdravija, manje rizicna, modernija...
Ja ipak ne bih menjao...
V8.jpg

V8 je ipak V8 :)
User avatar
mbole
Profesor
Profesor
Posts: 14968
Joined: 22 Oct 2007 01:26
Location: Batajnica, Zemun

Re: Pušenje

Post by mbole »

Ccc... niko da primeti da je u pitanju V6 :haha:
User avatar
J.Vlada
Majstor
Posts: 369
Joined: 09 Oct 2018 22:32
Location: Pancevo

Re: Pušenje

Post by J.Vlada »

Slabe mi ove naočare ...
Ja samo airbag-ove vidim od cele slike 🤓
User avatar
drBouz
Majstor
Posts: 380
Joined: 29 Sep 2020 09:51
Location: Novi Beograd
Contact:

Re: Pušenje

Post by drBouz »

Aj malo da pametujem, pošto nisam dugo :)
-kao dugogodišnji noćni svirac, inače nepušač, kapiram da sam kroz pluća prebacio par pušačkih normi. Za sada nisam osetio posledice. Doduše, krenule su vene da mi odskaču na nozi, ne znam da li ima veze, pošto sam baš dosta svirao, 94vrte recimo preko 365 svirki :) ... Kad mi neko dođe, isteram ga na terasu, pošto mi baš gadno bazde pljuge, i kuća danima smrdi na duvan, od par pljuga. Zanimljivo - pušačke kuće NE smrde toliko kad se provetre. Pretpostavljam da je kod njih cela gajba prektivena tankim filmom-katranom, na koji se to nešto što nosi smrad ne lepi kao kod mene gde toga nema.
Nego - ako neko želi da se odvikne, tj. da prestane, postoji dosta lak način.
Ilustracija iz prve ruke - moj ćale, pre mnogo godina: khhh khh... morao bi do doktora... aha, neka prehladica verovatno evo lekići... - i dalje khh khh, ajmo malo komplikovaniji pregled - imate tufnicu na glasnici, bilo bi zgodno da prestanete da pušite sad, ovog momenta. (1.5-2.5 pakli dnevno tada). - dolazi ćale kući, hop kevi kaže - evo ti moje pljuge imaš još pola pakle, pošto više ne pušim. I kao zezaš me... jok. I bi tako. Ona tačkica i dalje na glasnici i to je to. Smirilo se. Stalo.
Par godina kasnije, zaključi čovek da bi bilo zgodno da ponovo počne da pljuga, fazon, neće kao pre paklu i po, nego eto, da ga mine malo želja - i počne - u roku od jako brzo opet sve isto ... khhh khhh... doktor... aha, ona tačkica što je bila kao zrnce pirinča, sada je kao grašak, i mora napolje. Kontate već nastavak - "bilo bi zgodno da prekinete da pušite - sad". ... evo ti pola moje pakle, sad stvarno prestajem a i moram na neku intervenciju...
Izvadiše to - nije dobro. Mora cela glasnica napolje. Izvadiše i nju. Kao ok je. Posle toga išao je još čini mi se osam puta na prženje kojekakvih polipića (ne znam da li su u korelaciji, ili je to od šljokanja. Drugar kolega muzičar i rtg specijalista mi je rekao da je primetio da zapravo više problema sa grlom imaju ljudi koji šljokaju nego oni koji duvane) na onoj drugoj glasnici.
Eno ga, mrda i dalje starina, ima tome već jaaako mnogo vremena, kapiram da to više neće biti problem.
Ono što sam hteo reći - ako je mogao moj ćale da prostim "neću više" x2 prestane - jer ga je priteralo - može i svako drugi, bez da čeka da ga pritera.
ps. jedan moj ortak, heroinski narkoman bio, na isti način prestao sa dopom pre jedno 30 godina. Eno ga normalan čovek, velika ćera itd. *Taj se doduše nije družio sa džankijima, pa je to bila vrlo olakšavajuća okolnost u ne-recidivu).
Dakle, kad se hoće - može se.
Post Reply