imam iskustva u radu sa metalom (brusenje, secenje, varenje i slicno), ali sam se uvek interesovao za obradu drveta pa sam poceo da pravim neku hobi radionicu

1) Da li uzeti stonu tracnu testeru ili stoni cirkular? Interesuje secenje iverice, MDF-a (uglavnom tanjih materijala ali se moze naci poneka greda npr. za izradu noge stola). Moja ideja je bila da uzmem stonu tracnu testeru (tanji materijali) i rucni cirkular (za grede ili vece daske).
2) Da li kupujete materijal po projektu ili kupujete na veliko tipa par tabli iverice i rezanu gradju da vam stoje u radionici?
3) Primetio sam da se rezana gradja kupuje na m3. S obzirom da cu praviti stolove, stolice, kabinete (mozda i kuhinju), mislim da mi se ne isplati da kupujem gradju na kubni metar jer je preskupo. Koji bi vas savet bio za ovo, da kupim par greda na komad i par vecih dasaka?
4) Video sam da Amerikanci koriste "plywood" za neke hobi projekte -- da li je ovo pandan nasem speru? Ako ne, kako se zove taj materijal kod nas?
5) Da li imate preporuku neke domace online prodavnice gde mogu naruciti materijal, ili da trazim na stovaristima?
6) Koja bi bila vasa preporuka materijala za izradu namestaja i slicnih hobi projekata (a da nije puno drvo s obzirom na cenu)? Recimo sirova iverica koju kasnije mogu ofarbati? Ili nesto drugo?
Hvala unapred na odgovorima i izvinjavam se ako je ovo vec pitano.