e sad stvarno moram da kukam!

Razne teme o raznim stvarima
Post Reply
scuba
Šegrt

e sad stvarno moram da kukam!

Post by scuba »

Žali bože al sam posekao jedan oraj jer mi je kvario terasu i gurao temelj. I isekao sam stablo na komade od po 3m. Kad, pre nedelju dana, dođe bratanac moje dragane i da mi "pomogne" u mom odsustvu, iskasapi ta tri komada od 3m na trupčiće taman za smederevac :(

Pa kad ga nisam sad utepao živeće doveka :mad:

Majke mi, došlo mi da plačem. Em sam sekao zdravo drvo em mi elebak upropasti materijal. Do duše, lepo ih je poslagao u šupi.

Eto, kukao sam i nije mi mnogo lakše al ajde. Jel ima neko nešto pametno u glavi šta sad da radim sa gomilom orahovih trupčića od po 30-50 cm?
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

scuba wrote:......

Eto, kukao sam i nije mi mnogo lakše al ajde. Jel ima neko nešto pametno u glavi šta sad da radim sa gomilom orahovih trupčića od po 30-50 cm?
Radi sta god, samo nemoj da se sekiras toliko! :)
Last edited by boggy on 23 Aug 2008 09:36, edited 1 time in total.
yetta
Majstor stolar

Post by yetta »

scuba wrote:Eto, kukao sam i nije mi mnogo lakše al ajde. Jel ima neko nešto pametno u glavi šta sad da radim sa gomilom orahovih trupčića od po 30-50 cm?
Evo ideje:

Prvo odeš na podforum viewtopic.php?id=564&p=1
pa pročitaš ovaj moj post sledeće sadržine:

Image Sad mi je palo na pamet ! Image
Možda neko ima neku " cepanicu " od oraha za moj konačni vrat gitare a da mu " ne treba " ??
Zamislite kako bi ste bili sretni kada bi ste videli na slajdu izradu tog dela gitare i sa ponosom kažete bližnjima: " E ovo je od mog oraha " a ja presrećan jer sam bar malo smanjio troškove izrade !
Å ta da vam kažem.....pokušavam, iscrpli se fondovi a ima se želja. :/

Saglasiš se i sačuvaš jedan komad za vreme " ...od 11.Oktobra pa sve do 17. Novembra ..." a ja plaćam u tom periodu Image jer je to orah sa pedigreom (od tišlera je).

Å to se tiče moje solidarnosti, ja bih kukao zajedno sa tobom da je bratanac isekao sve na još sitnije - za podpalu :(
Last edited by yetta on 23 Aug 2008 09:51, edited 1 time in total.
Ko hoće, nađe način, ko neće - nađe opravdanje
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

scuba wrote:Eto, kukao sam i nije mi mnogo lakše al ajde. Jel ima neko nešto pametno u glavi šta sad da radim sa gomilom orahovih trupčića od po 30-50 cm?
Činijice od oraha su super!
Mladen
Pred-majstorsko zvanje

Post by Mladen »

scuba wrote:Jel ima neko nešto pametno u glavi šta sad da radim sa gomilom orahovih trupčića od po 30-50 cm?
Па увек можеш да лепиш мозаик!:) јли да правиш перле!

Ја треба да проредим орахе (имам 96 стабала, мало да се похвалим). Обележићу сад оне који не рађају, па ћу 3 или 4 сец, сец, али негде крајем новембра, кад мирује. Само немојда кажеш женином братанцу!
А јел би могли ти трупчићи да се исеку на летве и улепе у плочу? Ако могу, онда их утопи некоме што ради дуборез или иконе.
Last edited by Mladen on 24 Aug 2008 00:01, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Koliki ti je taj orah bio u precniku? Jel ti ostalo ziliste? Meni je ono isteresantno (za sitne stvari tipa korice pistolja, rucke za menjac...)
yetta
Majstor stolar

Post by yetta »

Ništa Skuba se ne javlja ???
Image Ljudi, zaladnelo, nedajte - Skuba podpalio smederevac sa "našim orahom" Image
Last edited by yetta on 24 Aug 2008 23:42, edited 1 time in total.
Ko hoće, nađe način, ko neće - nađe opravdanje
nikolaz
Precizni šegrt

Post by nikolaz »

Sta da ti kazem,i mene kao da si za kurije oko ujeo!!!Ja imam 3 stabla isecena,kao med,bez ijedne greske u vlaknima,pa ne znam,da mi neko to skemba morao bi da je zdravo jako brzi od mene,al' docekao bi ga kad tad.
Post Reply