Segrtovanje u Novom Sadu

Razne teme o raznim stvarima
Post Reply
paparazzit
Precizni šegrt

Segrtovanje u Novom Sadu

Post by paparazzit »

Pozdrav svim majstorima.
Poceo sam nedavno da secem i kuckam po drvetu cak i da ga mazem bojom.
Napravio sam par stvari ali sam shvatio da je stolarija u sustini nauka i da je vrlo tesko sam nauciti nesto bez 100 gresaka.
Posto nemam nikog ko bi me uputio u neke osnove razmisljam da ponudim svoje usluge kao segrta nekom iz NS-a ili blize okoline.
Cistio bih prasinu, slagao i dodavao alat, smirglao i nosio u zamenu za malo znanja o ovoj plemenitoj vestini.
Ima li neko ko je zainteresovan?
Pozdrav
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Ajooooj :fuckyou:
Pa pitaj Singera, da te pozove samo da gledas kad nesto bude radio. Nije nikakva nauka, ali ima mnogo detalja i niko ne zna sve. Moras da se opredelis za samo neku od tehnika, inace ces se razbacati na svasta po malo i na kraju nista. Meni je jednom dolazio da pomaze neki stolar u penziji, covek koji je celoga zivota radio samo kao stolar. Svojevremeno je imao i svoju fabriku namestaja. I rekao mi je doslovce: celoga zivota mozes raditi ovaj posao i opet neces sve nauciti. Eto toliko toga ima. Inace je posao kao i svaki drugi, moras paziti na greske, jer kad napravis jednu gresku ili brljotinu na startu, ona ti se provlaci sve do kraja. Kao kad zidas kucu, pa ako nisi dobro postavio temelj, ta kuca ce kasnije pucati i biti nestabilna. Znaci korak po korak i za sve ti treba neki alat i znanje kako se i cime radi. Zato, moj savet je da se ogranicis na samo neke stvari, za koje ces imati prostora, alata i volje. U sustini to moze biti bilo sta, na primer dekupaz, drvorez, duborez, radovi sa modelarskom testerom, intarzija i tako redom.
paparazzit
Precizni šegrt

Post by paparazzit »

E hvala na savetima. Pa po nekim afinitetima koje sam do sada primetio volim rad sa daskama i tu mislim na puno drvo. Iverice i plocasti materijali su mi isto zanimljivi ali ne toliko kao klepanje dasaka u neki zanimljiv kovceg ili kutiju.
Post Reply