hocu da napravim protocnu susaru za piljevinu al mi na ovim slikama i nije bas jasan ulaz odnosno usis piljevine i zasto su stavljeni ovi "buferi" pa ako neko nesto zna nek ne stedi tastaturu
tacno tako ropee vec 3 godine briketiram piljevinu i zimi nikad nije islo kako treba dok ljeti briket ide ekstra
piljevinu skupljam u dzambo vrece i kad skupim tonu ili dvije tek onda briketiram jer se ne isplati da palim masinu zbog 200 300 kg piljevine a vrece drzim ili pod nadstresnicom ili u prostoriji u kojoj nema grijanja pa piljevina bez obzira kolko je bila suha pokupi vlage i onda nastaje problem
Sto je jednacitija vlaga brza I kvalitetnija proizvodnja,pa da si letos dosao ja bi te odveo u dve peletare pa pitaj so ti nije jasno.Kolega mi stize krajem nedelje iz Makedonije pa ce mo resimo situaciju ako se nepojavi neko ovde.
vec sam neku skalameriju smontiro danas i zamisli radi ciklon ,ventilator vuce vruc zrak iz peci i ujedno ubacujem piljevinu i takvu mogu da briketiram dok ovu koja stoji vec mjesec dana briketara izbacuje bez imalo tvrdoce
Tis taj bufer ti je u sustini spojnica izmedju tih krivina zbog velicine linije ,ako sam razumeo dobro coveka koji montira peletirke da to moze i bez toga sprava ce da funkcionise i bez tih bufera.Italijani nesto moraju da prodaju kao pamet pa taman i lim savijen u cev.Ti buferi su samo prazne cevi nemaju nikakvih ni grejaca nista prazan prostor :prs: Dule je bio sa mnom kada smo pitali