Sve o rekreaciji za velike.

Razne teme o raznim stvarima
Strkic
Moderator
Moderator

Sve o rekreaciji za velike.

Post by Strkic »

Pozdrav svima!

Možda sam naslov teme i nije odgovarajući jer ima nas svakakvih pa bi možda nekome rekreacija bila žene,nekome je rekreacija stolarija a možda je nekome rekreacija spavanje.

No da ja nemudrujem ja sam mislio ovdje na prvom mjestu na LOV I RIBOLOV.
Znam da muška populacija voli u velikom slučaju ovu vrstu rekreacije,ALI opet ima nas lovaca na srne sa dvije noge a bogme i ribolovaca na ribe sa dvije noge isto tako.

Malo šale neškodi tako vele.

Iskreno mislim doslovno na lov i ribolov i sve vezano za te dvije vrste opuštanja.
Ja sam zaljubljenik u lov i prirodu općenito.

Interesira me sve u vezi lova oružje pribor noževi,izrada noževa posebno,oprema i tako dalje i tako dalje.
Eto ja sam počeo a Vi dragi lovci i ribolovci i svi drugi pišite nam ovdje u vezi svega navedenoga može i šire a da je vezano za prirodu općenito.

Ljep pozdrav i da vidimo Vaše omiljene slobodne aktivnosti i iskustva.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Bio sam aktivan u lovu dok me nisu obaveze ophrvale. Al planiram ove godine ponovo da se aktiviram, pogotovo što sam otkrio da cabelas.com šalje u Serbiju... ;)

Dadoh im grdne pare, pa bi bilo šteta ne šetkati se u novom odelu, čizmama etc... :D

Inače, u mom kraju se najviše love d. svinje (kao i kod Gala u Asteriksu i Obeliksu). Teren je brdovit pa sa sto trijes kila ponekad zažalim što se bavim ovim... :)

No, sve to spada u deo lova, i ponekad stvarno čovek treba da se opusti i osluškuje šumu i zvukove.

Naoružan sam sa IŽ 27 EM (12), i zadovoljan sam izborom. Jednog dana će nadamo se pasti i neko karabinče od 7 mm,mada taj što ga ciljam nije baš jeftin...

Sve u svemu, skup sport, ali veoma privlačan. Ko je bio, zna o čemu pričam... ;)
sloba10
Majstor majstora

Post by sloba10 »

Објаснио ми један стари ловац да је Бог, кад је делио те љубави (за лов или риболов) паметнима дао пушке у руке а оним другима прутове :-0
Дођох, видех, побледех
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

ja sam ribolovac :D ali propali ribar , točnije barka mi je propala :smejanje: , morat ću raditi novu :cool:, jedno vrijeme sam bio jako aktivan ribar , gotovo svaki dan sam bio na moru , ali onda su zaredale druge obaveze pa sam odustao od ovog sporta :groota: , no imam u planu ponovno se aktivirati slijedeću godinu
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
dragisa dragisa
Majstor

Post by dragisa dragisa »

sloba10 wrote:Објаснио ми један стари ловац да је Бог, кад је делио те љубави (за лов или риболов) паметнима дао пушке у руке а оним другима прутове :-0
Ловци, риболовци и остали лажови

:smejanje::smejanje::smejanje:

Прошле године ни једном нисам изашао на воду:(

У породици смо сви "рибари".
Tri puta meri, jednom seci... i tako jedno pet šest puta
stari
Moderator
Moderator

Post by stari »

ropee wrote:ja sam ribolovac :D ali propali ribar , točnije barka mi je propala :smejanje: , morat ću raditi novu :cool:, jedno vrijeme sam bio jako aktivan ribar , gotovo svaki dan sam bio na moru , ali onda su zaredale druge obaveze pa sam odustao od ovog sporta :groota: , no imam u planu ponovno se aktivirati slijedeću godinu
I ja sam ribolovac, svako malo se zaletim na .........ribarnicu:smejanje:
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Meni je tata lovac i uz njega sam zavolio lov.Ujak mi je ribič i to strastveni i on me ko mulca vodio sa sobom u ribe kako u OG-u popularno zovu ribolov.
Ja sam najviše zaljubljen u taj lov iz ljubavi prema prirodi na prvom mjestu a i onime šta ti priroda može pružiti i dati kao običnom smrtniku,hoćeš hranu hoćeš ljek ili mjesto u današnje vrjeme di možeš badava napuniti baterije i ideš dalje.
Neko vrjeme sam se aktivno bavio planinarenjem i u to sam bio zaljubljen isto do ušiju dok nije došla sadašnja žena pa sa njom preseljenje u RI pa uređenje stana pa jedna cura pa druga i eto me tu di jesam ALI se nisam odrekao niti lova a bogme niti planinarenja samo da curama bude zanimljiviji neki drugi muškarac od mene.:groota:
Kako sam i napisao volim i oružje čisto da ga gledam ili da ga imam jer neznam ima nešto u tome a i zanima me izrada noževa,i još jedna stvar šta me u zadnje vrijeme oduševila je luk i strjele ko nekada indijanci u onim vestern filmovima samo šta su ovi danas kud i kamo moderniji i jači,ALI i skuplji jega.

Ako ima neko da ima iskustva sa lukovima i sa izradom noževa ja bih mu bio jako zahvalan da napiše pokoju rječ i o tome jako me interesiraju te stvari.
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

e ja sam ima tu cast da odem gore kod gazde u planinu tj u osanicu vrhunski tereni a bogami ima dosta divljih svinja
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

gazda el nisi razmisljao o ovakvoj spravici sa tri para cevi vrhunska puska ima cevi 12 16 i kombinaciju karabin 757r sa sacmom ja sam prezadovoljan njom
Image
Last edited by miloscale on 07 Feb 2012 01:01, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Zbrojovka ZH?
Odlicna puska, meni se mnogo svidja njen sistem okidanja. I jedna je od retkih kod koje je u kombinovanoj varijanti karabinska cev gore.
Imao ju je pok. stric, a sada je kod brata u Podgorici.

Koliko znam ne proizvodi se vec duze vreme, jedino da se negde nadje polovna.
šantjer
Majstor

Post by šantjer »

Za ribolov nemam strpljenja. Ne mogu čekati po pola sata da nešto cimne.
Å to se lova tiče, on ima svoju svrhu u održavanju populacija nekih životinja, a da bi mi bio zabava i rekreacija mislim da to ne bih mogao.
Ne znam, možda se varam ali mislim da je većina trofeja postignuta tj. ustrijeljena sa neke čeke. Pa koji je gušt sa čeke koja je visoko da te životinja ne može dohvatiti ubiti tu istu životinju? Lijepo na miru je nanišaniš i bum. U takvim uvjetima ona nema šanse.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

A šta reći na sve ovo Å antjer nego da si u pravu.Na takav način životinja nema šanse protiv čovjeka ali životinja nema uopće prednost i šanse protiv čovjeka pa ipak nekako opstaju i razmnožavaju se.
Iskreno ja sam puno više pobio životinja kamionom nego ću ikada puškom mada iskreno puškom nisam niti jednu životinju ubio,e lažem jesam jednog psa lutalicu koji nam je podavio nekoliko kokoši dok sam bio u Ogulinu još.
Å ta se tiče ribolova to si u pravu ni ja nemogu tamo čamiti i po cijelo popodne da bi nešto mrdnulo da bi se nešto pokazalo.
Zbog tih nekih stvari znači prednosti čovjeka nad životinjom mislim da bi bilo fer početi koristiti za lov lukove i strele tada životinja ima više šanse da nas nadmudri.
A jel se neko bavi izradom noževa nemora za ozbiljno može i onako za svoj neki gušt?
stari
Moderator
Moderator

Post by stari »

miloscale wrote:gazda el nisi razmisljao o ovakvoj spravici sa tri para cevi vrhunska puska ima cevi 12 16 i kombinaciju karabin 757r sa sacmom ja sam prezadovoljan njom
[url]http://imagetitan.net/thumb-D9DC_4F30482D.jpg[/url]
Meni je najbolja ova puška
Image:skratta:
heavy11
Samostalni majstor

Post by heavy11 »

Prva pomisao kada sam procito naslov teme, mislio sam da je zajebancija na ciscenje snega :lol: a posle vidim da konacno neko spomenuo lov i ribolov. Ja sam ribolovac od malih nogu ali tek 4 godine nazad sam u stanju da se aktivnije bavim time. Feeder tehnika zakon!

Off: Slobo ti sada sijas u mraku :buga:
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Pokaži malo šta imaš od opreme.
Post Reply