Snijeg južno od Beograda
Snijeg južno od Beograda
Kako se snalazite sa tolikim snijegom? Gledam na RTS-u izvještaje sa terena, pa to je prava nepogoda, a ćini mi se da jedino uživaju djeca.
Jedino šta ih može ohrabriti je Å umadijski čaj (nemojte me krivo shvatiti ALI tako su mi rekli da se zove)::neznam:: u prjevodu za Staroga kuhana rakija.
Bogme i ovdje okrenula bura pošteno a i najavljuju snjeg čak i u Rijeci pa stoga nebi bilo od škode i nama pokoja šalica Å umadijskog čaja.:skool:
Bogme i ovdje okrenula bura pošteno a i najavljuju snjeg čak i u Rijeci pa stoga nebi bilo od škode i nama pokoja šalica Å umadijskog čaja.:skool:
Čovijek sniva a Bog realizira!

Toliko lepote,retko smo doživeli
Posao nema ništa,a i ono što se radi teško ide.
Od sutra do ponedeljka radionica ne radi :ongel:
Sve drugo i nije tako strašno,danas mi se smrzao evro dizel(znam da ne može :tummenupp:),posle pokrivanja auta i grejanja kaloliferom opet radi....
A pošto je takva situacija vreme je za nekakav odmor :pljesk:
Ah da,sve prija,šumadijski čaj,kuvano vino,crno vino,rakije,samo nikako voda

Kod mene još gore,ispred radionice u 9,00 celih -18
Loznica -16,sNEG 10-15 CM,hladno jeste,nocas jos hladnije.Lozimo parno grejanje brikete,piljevinu,ivericu ,bukobinu sve sto je na raspolaganju.Posla fala bogu od 10 januara pun kapacitet i ugovaraju se novi.Dobar pocetak.Samo da tako i nastavi.
Mada nije lose ni odmoriti.A doduse plandovali smo 10 dana za praznike.Pojavice se kupci ,ne brini ...cim se temperatura popne blizu 0,doci ce i musterije.Poz.
Mada nije lose ni odmoriti.A doduse plandovali smo 10 dana za praznike.Pojavice se kupci ,ne brini ...cim se temperatura popne blizu 0,doci ce i musterije.Poz.
I bre Strki, pa ako negde ima snega trebalo bi da ga ima kod tebe u Gorskom Kotaru.
Doduse, ovde su temperature lepo "upekle minus", jutros slusam da je u Sjenici -29, a kazu da tek nailazi najhladniji talas.
Mada nista sto ranije nismo vec videli. Beograd, 1986: -25 (ovoga se secam, al ne znam koliko je tada bilo u recimo Beloj Palanci kod Pirota ili u Sjenici koje su tipicno bile dva najhladnija mesta u celoj SFRJ).
Sto bi rekli: a kad mislite da bude hladno ako ne u Jaguaru i Fegruaru
Zima, zima, e pa sta je ...
A caj... jeste bas tako se zove grejana rakija, i mloooogo je dobra stvar. Produva nos monumentalno, ugreje, sve ti lepo... ma ko ce jos da radi na ovu ladnocu
Za one koji nemaju iskustva, greje se iskljucivo "meka" (ili "brlja" kako je jos zovu), nikako prepecenica. Ako bas nema meke, onda prepecenica mora da se razredi vodom, i to dobro, inace zdravo pameti.
Doduse, ovde su temperature lepo "upekle minus", jutros slusam da je u Sjenici -29, a kazu da tek nailazi najhladniji talas.
Mada nista sto ranije nismo vec videli. Beograd, 1986: -25 (ovoga se secam, al ne znam koliko je tada bilo u recimo Beloj Palanci kod Pirota ili u Sjenici koje su tipicno bile dva najhladnija mesta u celoj SFRJ).
Sto bi rekli: a kad mislite da bude hladno ako ne u Jaguaru i Fegruaru

Zima, zima, e pa sta je ...
A caj... jeste bas tako se zove grejana rakija, i mloooogo je dobra stvar. Produva nos monumentalno, ugreje, sve ti lepo... ma ko ce jos da radi na ovu ladnocu

Za one koji nemaju iskustva, greje se iskljucivo "meka" (ili "brlja" kako je jos zovu), nikako prepecenica. Ako bas nema meke, onda prepecenica mora da se razredi vodom, i to dobro, inace zdravo pameti.
E Bole iznenadio bi se da do pred par dana nije bilo ništa ozbiljno snjega kod nas evo tek sada ovaj val hladnoće će donjeti nekom veselje.:happy: nekom brige.:groota:
A po pitanju rakije ili šumadijskog čaja meni je svejedno kad je ekipa dobra kad ima dobrih kobasica špeka oliti slanine kiselog kupusa i udri na karte pa kud puklo da puklo,ali mi se čini da bi najprije puklo na guzicu,oprostite na izrazu ali nisam si mogao pomoć.:kapitulation:
A po pitanju rakije ili šumadijskog čaja meni je svejedno kad je ekipa dobra kad ima dobrih kobasica špeka oliti slanine kiselog kupusa i udri na karte pa kud puklo da puklo,ali mi se čini da bi najprije puklo na guzicu,oprostite na izrazu ali nisam si mogao pomoć.:kapitulation:
Čovijek sniva a Bog realizira!
A ni starom više snjega ne fali :skratta: , ima ga pred kućom, doduše u manjim količinama , ali ima :skratta: ,
@ Stari , složio sam onu policu što smo radili , nisam slikao zbog hladnoće :skratta: :skool:
@ Stari , složio sam onu policu što smo radili , nisam slikao zbog hladnoće :skratta: :skool:
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
Лакше ми да препишем него да пишем:
SJENICA - Srpski Sibir!
U Karajukića Bunarima, tridesetak kilometara južno od Sjenice, temperatura u noći između ponedeljka i utorka pala je na minus 36 stepeni, u sedam ujutru bilo je minus 33, a do podneva ‘’otoplilo’’ je do tek minus 22! U samoj Sjenici tokom noći bilo je samo malo podnošljivije, minus 29, a juče u podne živa se popela na minus 16!
- Ono što je najgore, narednih dana biće još hladnije! Ako ne dođe do neke drastične promene, ako ostane vedro i vazdušni pritisak se ne promeni, u četvrtak temperatura će, govori mi dosadašnje iskustvo, pasti možda i ispod minus 40 - kaže Miralem Džogović, dežurni osmatrač u meteorološkoj stanici RHMZ Srbije u Karajukića Bunarima.
U ovoj stanici 26. januara 2006. godine izmereno je neverovatnih 39,8 stepeni u minusu, što je najniža temperatura zvanično zabeležena u Srbiji.
SJENICA - Srpski Sibir!
U Karajukića Bunarima, tridesetak kilometara južno od Sjenice, temperatura u noći između ponedeljka i utorka pala je na minus 36 stepeni, u sedam ujutru bilo je minus 33, a do podneva ‘’otoplilo’’ je do tek minus 22! U samoj Sjenici tokom noći bilo je samo malo podnošljivije, minus 29, a juče u podne živa se popela na minus 16!
- Ono što je najgore, narednih dana biće još hladnije! Ako ne dođe do neke drastične promene, ako ostane vedro i vazdušni pritisak se ne promeni, u četvrtak temperatura će, govori mi dosadašnje iskustvo, pasti možda i ispod minus 40 - kaže Miralem Džogović, dežurni osmatrač u meteorološkoj stanici RHMZ Srbije u Karajukića Bunarima.
U ovoj stanici 26. januara 2006. godine izmereno je neverovatnih 39,8 stepeni u minusu, što je najniža temperatura zvanično zabeležena u Srbiji.
Дођох, видех, побледех
Sto kaze Mbole, tek ide najhladniji talas! Kad je u Sjenici bilo -29, u Beogradu je bilo -11, a za nedelju je prognoza za Beograd od -16 do -11, tako da ko zna koliko ce dole biti... A, ocekuje se i novi sneg, kazu 10-30cm, a negde i 50!
A, evo i malo o grejanju alkoholom:
http://zivot.krstarica.com/l/zene/alkoh ... -grejanje/
A, evo i malo o grejanju alkoholom:
http://zivot.krstarica.com/l/zene/alkoh ... -grejanje/
Trt, mrt, zivot ili smrt!
[url=http://..us/photo/my-ima ... .png[/img]stari wrote:Pogled sa balkona i u vrtu. 12.2010. 1.2010.[url=http://..us/photo/my-images/848/img2006t.jpg/]