Лепота посла

Razne teme o raznim stvarima
Post Reply
stolart
Majstor majstora

Лепота посла

Post by stolart »

Посао као и сваки посао , барем је тако изгледало у почетку .
Цена је била као и пре , јер смо само настављали дотадашњу сарадњу . Наручио сам плотне јер су требале да буду без фурнира , само медијапан , пошто се фарба бојом па не треба текстура . Рекли су ми у петек или суботу , али није било тако , у понедељак одложили за уторак , а уторак ми јавили да су грешком фурнирали храстовом фурниром . Да бих смањио видљивост текстуре узео сам плотне фурниране егзотом .
Са даском за кутије није било проблема , осим са једном коју сам докупио за первазове и која је пукла дијагонално када сам изрезао прва два перваза (из необјашњивих разлога јер сам даску ја бирао и није било пукотина ).
Ђарке су требале да буду оне четворокраке али уместо 12 имали су само 11 комада . Када су ми набавили и 12 нисам набавио шаблон за исте , а пошто бушење из руке није ишло , вратили смо се на стандардне .
Приликом фарбања није било већих проблема осим што сам једну кутију фарбао још једном накнадно , због сливања , а другу два пута из истог разлога . Ђто се тиче фарбања плотни , један више слојосновног и поприлично гитовања да би се покрила текстура .
Када смо стигли на уградњу у старту поправка гуме , јер мора постављање у гер , а не равно како иначе посрављам , као и то да сам врата која треба да се отварају десно направио са левим отварањем , а десна са левим .
А замало да заборавим да см једну браву приликом окретања језичка успео да покварим .
Када сам се вратио у радионицу и врата окренуо како треба , па све поново префарбао , ја се опет упутим на уградњу , да би ме обавестили да једна плотна има некакву плаву флеку (а одакле нико незна ) . Наравно поново поправка и врачање у радионицу , а у радионици ново изненађење . Када сам префарбао плотну , ја наставим са радом осталих послова које имам , јер већ касним добрих 7дана , и попењем се на спрат да узмем даске које сам горе одложио . После 2сата ушем да проверим како напредује сушење ја видим да је приликом извлачења даске на једнојпукотини пропала прашина на тек офарбана врата .
Пошто плотна није још добро сува , сада чекам да се осуши , да све добро избрусим и поново префарбам .
Да вам ствар не изгледа тако страшно објекат на који уграђујем врата је 100km од радионице (у једном смеру ).
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

А да ово замало да заборавим , да бих испоштовао рок , један дан сам радио од 6сати ујутру до пола 3 следећег јутра и опет устао у 6 и радио до 11 увече . Иприликом постављања перваза један сам ократио , па сам морао да га наставим и поново префарбам .
rajko4serbia
Zarezivač olovaka

Post by rajko4serbia »

auuuuuuuuuu burazeru...marfijev zakon! :(
Nikolasd
Majstor početnik

Post by Nikolasd »

Uvek kad se žuri napravi se greška .... bolje odspavati dovoljno , pa sledeći dan ... ovako nastaju greške , koje još više oduže rokove...:D
heavy11
Samostalni majstor

Post by heavy11 »

Razumem te u potpunosti samo sto slucaj sa kojim sam ja imao dodira nije bio ni mojom a ni greskom mog kolege.Da bih sto pre odradio posao tj. na vreme poceo (jer je imao 3 kuhinje izmedju toga a svega nedelju dana pre farbanja) dao je drugom stolaru kojeg vec davno poznaje, da mu napravi stokove za vrata i takodje nabavi sarke,brave i gumu. Falcevi ubi boze ko da je sekirom seko a ne frezerom obradio, lepak na sve strane i jos i plavim markerom oznacio vidljive povrsine a treba sve u belo da se farba. Pomogo sam mu oko smirglanja i daljeg spremanja jer je covek stvarno bio u skripcu. Montazu je dogovorio sa ovim istim i normalno kupio neku sugavu gumu koja je debela ko da je za 2cm zazore pravljena. Nekako su to uglavili ali nisu dobro namestili vrata. Sija na sve strane. Gazda ga je j..o za pare sve dok se to nije popravilo. Na kraju smo ja i on sami otisli sve to da namestimo. I sto je najgore covek (onaj stolar) mu je odvalio cenu za sav taj budjav poso sto je odradio. Naravoucenije: Dobro planiranje je vise od pola posla.
Last edited by heavy11 on 23 Dec 2011 15:29, edited 1 time in total.
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Ево сад сам се вратио , плотна после 3 фарбања је задовољавајућа . Паре су узете и сад само психички одмор и на остале послове које касним 7дана .
Ија делим мишљење : Марфијев закон !
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Sto bi rekli: kad te krene... onda te bas krene.
Mozda je vreme da uzmes kraci odmor.
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Mbole
Mozda je vreme da uzmes kraci odmor.
:hurra::tummenupp::)

Al je nemoguće :skratta:
на остале послове које касним 7дана .
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Sve je to sastavni deo posla, sto manje zavisis od drugih manje ces bitiu skripcu sa vremenom.
I ranije smo ponesto o tome pricali.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Izes sve poslove, ako treba da ugines.
Nekad je jednostavno vreme da se kaze: Dosta. Ne mogu vise.
I najcesce se desi da nakon par dana odmora, ono sto bi umoran radio 7 dana, zavrsis odmoran za 4.
Post Reply